Zwoegen onder het oog van je grote broer: tweede Pavlidis komt eraan bij AZ

Reacties

Een dag na elkaar kwamen ze binnen in Alkmaar: Vangelis en Vasilios Pavlidis. Eerstgenoemde was een bekende in Nederland, bij Willem II had de Griekse spits laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Dit seizoen staat zijn teller al op vijftien goals in de hoofdmacht. Vasilios kende een lastigere start, maar een debuut in het Nederlandse betaald voetbal lonkt.

Zwoegen onder het oog van je grote broer: tweede Pavlidis komt eraan bij AZ
© Pro Shots
Vasilios Pavlidis (onderste rij, derde van links) op de teamfoto van Jong AZ.

9 juli 2021, 19.58 uur, clubsite AZ: Pavlidis tekent vierjarig contract
Met het (aanstaande) vertrek van diverse sterkhouders moesten de beleidsbepalers van AZ aan de bak op de transfermarkt. Vangelis Pavlidis was de grote naam die in de zomer naar Alkmaar kwam. Het bleek een schot in de roos, een half jaar later heeft hij voor het derde seizoen op rij de dubbele cijfers gehaald in het doelpuntenklassement van de Eredivisie. Slechts vijf spelers scoorden vaker dit seizoen.

© Pro Shots

10 juli 2021, 12.01 uur, clubsite AZ: Vasilios Pavlidis naar AZ
Een familiereünie in het AFAS Stadion, een dag na het vastleggen van een nieuwe spits versterken de Alkmaarders ook de defensieve linie. Wel wordt meteen gesteld dat Vasilios aansluit bij Jong AZ, waar hij al een paar keer meegetraind had. De jonge verdediger keek uit naar zijn start in Nederland, maar blessureleed en vervolgens een terugslag gooiden roet in het eten.

21 februari 2022 kan echter de datum zijn dat een tweede Pavlidis de Nederlandse velden betreedt. Vasilios is opgenomen in de wedstrijdselectie van Jong AZ, dat maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie tegenover NAC Breda staat.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 2
NAC Breda
NAC Breda
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.