Zwitserse OM eist celstraf tegen PSG-president Al-Khelaifi

Reacties

Het Zwitserse openbaar ministerie heeft dinsdag een celstraf van 28 maanden geëist in de zaak tegen Nasser Al-Khelaifi, de president van Paris Saint-Germain. In dezelfde zaak zag voormalig secretaris-generaal van de FIFA, Jérôme Valcke, drie jaar cel tegen zich geëist worden.

Zwitserse OM eist celstraf tegen PSG-president Al-Khelaifi
© Pro Shots

Volgens het Zwitserse openbaar ministerie hebben de twee bestuurders zich schuldig gemaakt aan crimineel gedrag bij de toekenning van uitzendrechten van verschillende WK's en andere FIFA-toernooien. De verdediging is woensdag aan de beurt in de zaak in Zwitserland, meldt het Zwitserse persbureau Keystone ATS.

Valcke zou steekpenningen hebben ontvangen en zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking. De in 2016 voor twaalf jaar verbannen Fransman zou dankzij Al-Khelaifi gratis hebben gewoond in een villa. Normaal gesproken zouden de woonlasten 800 duizend euro tot 1,8 miljoen hebben bedragen, zo berekende het Zwitsers openbaar ministerie.

Bovendien ontving Valcke via zijn bedrijf een bedrag van 1,25 miljoen euro. Hij liet na dit te melden bij zijn werkgever de FIFA en heeft zich daarom schuldig gemaakt aan zelfverrijking. Al-Khelaifi, die ook in het uitvoerende comité van de UEFA zit, werd aangeklaagd voor zijn rol in deze zaak. De PSG-voorzitter had als voorman van BeINsports een belang bij de verdeling van de tv-rechten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.