Zwitserland naast België, doek valt voor IJsland

De strijd om de eerste plaats in Groep 2 van Nations League A wordt pas op de laatste speeldag beslist. Zwitserland won bij IJsland en kan koploper België nog passeren.

IJsland
IJsland
1 - 2
Zwitserland
Zwitserland

Vorige maand maakte Zwitserland al indruk door IJsland met 6-0 te verslaan en ook de uitwedstrijd leverde een overwinning op. Zeven minuten na rust opende Haris Seferovic (foto) de score door raak te koppen uit een vrije trap en een kwartier later maakte Michael Lang er 0-2 van. Tien minuten voor tijd deed Alfred Finnbogason nog wel iets terug met een schitterend schot van afstand, maar de zege van de bezoekers kwam niet meer in gevaar.

Zwitserland komt daardoor op zes punten uit drie duels, waarmee het de tweede plaats bezet in de poule. België heeft zes punten uit twee wedstrijden. De koploper komt op 18 november nog op bezoek in Luzern. IJsland blijft op nul punten staan en degradeert daardoor naar Divisie B.

Noord-Ierland

Edin Dzeko eiste de hoofdrol voor zich op tijdens het thuisduel van Bosnië-Herzegovina met Noord-Ierland. De spits van AS Roma zorgde na een klein half uur voor de voorsprong van de thuisclub na een struikelpartij van een van de Noord-Ierse verdedigers. In de 73ste minuut bepaalde Dzeko de eindstand op 2-0, waardoor Bosnië nu met negen punten uit drie duels koploper is van Groep 3 van Nations League B. Oostenrijk kan echter nog langszij komen.