Zwitserland maakt zich na veegpartij op voor bloedstollende clash met Italië

Reacties

In Groep C van de WK-kwalificatie komt er een schitterende apotheose. Zwitserland en Italië gaan het daar samen uitvechten.

Zwitserland maakt zich na veegpartij op voor bloedstollende clash met Italië
Litouwen
Litouwen
0 - 4
Zwitserland
Zwitserland

Europees kampioen Italië is de absolute topfavoriet in Groep C, maar speelde deze interlandperiode geen kwalificatieduels, vanwege de verplichtingen in de Nations League. Nummer twee Zwitserland kwam wél in actie: door een eclatante zege bij Litouwen staat het Alpenland nu precies naast Italië. In het kwartier voor rust sloegen de Zwitsers driemaal toe, door twee goals van Breel Embolo (nota bene in zijn vijftigste duel voor de nationale ploeg) en één treffer van Renato Steffen (zijn eerste interlandgoal). In blessuretijd bepaalde Mario Gravanovic de eindstand.

Door die 0-4 is duidelijk dat Italië en Zwitserland de bovenste twee plekken zullen gaan bezetten, alleen is nog niet duidelijk in welke volgorde. De volgende (en voorlaatste) wedstrijd in de poule is Italië - Zwitserland, de clash die waarschijnlijk gaat beslissend wie van de twee er rechtstreeks naar het WK gaat en wie van de twee de play-offs in moet.

Bulgarije
Bulgarije
2 - 1
Noord-Ierland
Noord-Ierland

Achter de Zwitsers had Noord-Ierland nog een minimaal kansje op plek twee, maar dan moest het wel winnen in en tegen Bulgarije. Dat gebeurde echter niet. Conor Washington maakte er voor rust nog wel 0-1 van, maar kort na de pauze tekende Todor Nedelev voor de gelijkmaker. Hij deed daar even later nog een schepje bovenop met een heerlijke knal en schoot de Noord-Ierse hoop daarmee aan diggelen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep C WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
8
5
3
0
15-2
+13
18
2
Italië
8
4
4
0
13-2
+11
16
3
Noord-Ierland
8
2
3
3
6-7
-1
9
4
Bulgarije
8
2
2
4
6-14
-8
8
5
Litouwen
8
1
0
7
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.