Zwijnend Go Ahead Eagles telt zegeningen en droomt nog na spookdoelpunt in Almelo

Reacties

Het kan niet op in Deventer. Als je alle competities bekijkt, is geen ploeg uit de tien beste Europese competities langer ongeslagen dan Go Ahead Eagles, en het bekeravontuur gaat nog verder. Daar was op bezoek bij Heracles Almelo wel een flinke portie mazzel voor nodig, erkenden de rood-gelen ook zelf.

Zwijnend Go Ahead Eagles telt zegeningen en droomt nog na spookdoelpunt in Almelo
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Na bijna een uur voetbal, bij een 0-1 tussenstand, kopte Samuel Armenteros een bal in. Jamal Amofa haalde de inzet van de Zweed weg: op of over de lijn? In de oorspronkelijke situatie valt het niet of amper met zekerheid te zeggen, maar uit herhalingen en stilstaande beelden is op te maken dat Heracles hier op gelijke hoogte was gekomen, maar de arbitrage had het niet gezien. Zodoende bleef het doelpunt van Armenteros' landgenoot Isac Lidberg het enige toegekende, en dus het winnende.

Mats Deijl, aanvoerder nu Bas Kuipers voorlopig niet inzetbaar is met een schouderblessure, deed er niet flauw over. 'Ik dacht dat-ie eroverheen was, maar jullie konden het beter zien, denk ik. Maar ik dacht van wel, ja.' De rechtsback was kritisch op zijn eigen ploeg. 'Voor rust was het goed, maar na de goal gingen zij wat meer met lange ballen spelen. Niet dat we heel veel grote kansen weggeven, maar we worden wel wat teruggedrongen', sprak Deijl op ESPN.

Trainer René Hake was al even eerlijk. 'We komen hier heel goed weg, want volgens mij was het de gelijkmaker. Dan kan de wedstrijd ook anders gaan lopen, terwijl we onszelf in een goede positie hadden gezet. Daarna vond ik dat we te veel terugliepen. We hadden nog wel afstand kunnen nemen, maar al met al denk ik dat we verdiend naar de volgende ronde zijn gegaan.'

Hake weet natuurlijk van het afgelopen bekerseizoen van de Eagles: vorig voorjaar struikelde de ploeg onder Kees van Wonderen op de drempel van de bekerfinale. Het toernooi is belangrijk voor de trainer. 'Hoe verder je in de beker komt, hoe leuker het wordt. Betere tegenstanders, meer aandacht. Da's goed voor de spelers, het team en de club. Stiekem dromen, dat mag ook altijd, hé?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.