Zweedse bondscoach geeft duidelijkheid over rol voor Zlatan in finale

Reacties

Zlatan Ibrahimovic zal dinsdag in de play-offfinale tegen Polen niet in de basis staan bij Zweden. De kans is wél groot dat de veertigjarige spits als invaller zijn aandeel gaat hebben in het duel.

Zweedse bondscoach geeft duidelijkheid over rol voor Zlatan in finale
Polen
Polen
2 - 0
Zweden
Zweden

Ibrahimovic deed afgelopen donderdag niet mee tegen Tsjechië vanwege een schorsing. Desondanks was hij belangrijk voor de ploeg die in de verlenging een ticket voor de play-offfinale pakte. In de wedstrijd tegen Polen mag Ibrahimovic weer meedoen, maar de superster is volgens bondscoach Janne Andersson niet fit genoeg om aan de aftrap te kunnen verschijnen. Ibrahimovic heeft dit seizoen al regelmatig te maken gekregen met verschillende pijntjes.

'Het is moeilijk om te zeggen hoelang Zlatan kan spelen', zei Andersson maandag op zijn persconferentie. 'Maar ik kan wel alvast zeggen dat hij niet in de basis zal gaan beginnen. Hij kan wel invallen. We zullen zien hoeveel minuten hij gaat maken; dat ligt ook aan het wedstrijdverloop. Zlatan is een duidelijk wapen voor ons, maar hij kan niet een hele wedstrijd spelen.'

Ibrahimovic heeft woensdag wel zonder problemen kunnen trainen. 'Met de medische staf stellen we een zo goed mogelijk plan samen', aldus Andersson. 'De kans is vrij groot dat Zlatan zal gaan spelen tegen Polen, maar nogmaals: we zullen moeten zien hoe de wedstrijd verloopt. Zlatan kan belangrijk zijn voor ons als we een doelpunt moeten maken, maar óók als we onder druk komen te staan.'

Ibrahimovic maakte al in 2001 zijn debuut in de nationale ploeg en speelde tot dusver 120 interlands voor Zweden. Op het moment dat het WK in Qatar van start gaat, is de aanvaller 41 jaar oud.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.