Zweedse bond schept duidelijkheid: Zlatan niet naar het WK

Reacties

Zlatan Ibrahimovic zal komende zomer niet aan het WK deelnemen. Dat bevestigde technisch directeur Lars Richt van de Zweedse voetbalbond (SvFF).

Zweedse bond schept duidelijkheid: Zlatan niet naar het WK

De 36-jarige Ibrahimovic tweette onlangs op cryptische wijze dat de kans sky high is dat hij op het WK speelt en stelde daarna in een Amerikaanse tv-show nogmaals op het WK aanwezig te zijn. Duidelijk was niet of de 116-voudig international serieus over een rentree nadacht of, waarschijnlijker, dat het een marketingstunt betrof.

Onder anderen bondscoach Janne Andersson en aanvoerder Andreas Granqvist reageerden ook op de kwestie. Een rentree van Ibrahimovic, die na het EK in 2016 afscheid nam als international, werd door hen niet uitgesloten. Richt deed dat donderdag wel. 'Ik heb dinsdag met Zlatan gesproken. Hij keert niet terug in het nationale elftal', liet de technisch directeur van de SvFF weten.

Ibrahimovic speelt sinds vorige maand voor LA Galaxy, waarvoor hij in zijn eerste vier duels drie keer scoorde. Eerder kwam de spits uit voor onder meer Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United. Als international scoorde de Zweed liefst 62 keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.