Zweden met grote overmacht naar achtste finale, mogelijk tegen Oranje Leeuwinnen

Reacties

Zweden heeft zich als derde land geplaatst voor de achtste finale van het WK Vrouwen. De ploeg van bondscoach Peter Gerhardsson is daarin mogelijk de tegenstander van Nederland.

Zweden met grote overmacht naar achtste finale, mogelijk tegen Oranje Leeuwinnen
© Pro Shots
Zweden
Zweden
5 - 0
Italië
Italië

In de eerste wedstrijd van Groep G maakte Zweden weinig indruk: door een doelpunt kort voor tijd won het nipt van Zuid-Afrika. Zaterdag was Italië de tegenstander en dat land had Argentinië verslagen in de eerste speelronde. De topper om de groepswinst ging tot zes minuten voor rust gelijkop, maar daarna maakte Zweden overtuigend het verschil.

Nadat Amanda Ilestedt in de 39ste minuut voor de voorsprong had gezorgd, maakte Fridolina Rolfö vijf minuten later de tweede Zweedse treffer. Kort na rust bracht Stina Blackstenius de marge naar drie doelpunten en in de vijftigste minuut stond het al 4-0 door het tweede doelpunt van Ilestedt. In de extra speeltijd bepaalde invaller Rebecka Blomqvist de eindstand zelfs nog op 5-0. Door de overtuigende zege is Zweden na Spanje en Japan het derde land dat al zeker is van een plek in de knock-outfase.

In de achtste finale is Zweden mogelijk de tegenstander van de Oranje Leeuwinnen. De winnaar van Groep G neemt het namelijk op tegen de nummer twee van Groep E, op dit moment is dat Nederland. In de laatste speelronde zou de ploeg van bondscoach Andries Jonker echter nog op basis van het doelsaldo de eerste plaats over kunnen nemen van de Verenigde Staten. Oranje treft het al uitgeschakelde Vietnam, terwijl Portugal de tegenstander is van de VS.

Vrouwen WK

Stand Groepsfase Groep G Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zweden
3
3
0
0
9-1
+8
9
2
Zuid-Afrika
3
1
1
1
6-6
0
4
3
Italië
3
1
0
2
3-8
-5
3
4
Argentinië
3
0
1
2
2-5
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vrouwen WK
Meer over Vrouwen WK
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.