'Zweden meer dan Zlatan, ook Ronaldo kan het niet alleen'

Waar voetbalminnend Europa vooral uitkijkt naar het onderlinge duel tussen de wereldsterren Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic, richt Kristoffer Nordfeldt zich sec op de kraker tussen Zweden en Portugal. De doelman van SC Heerenveen verwacht een spannende strijd om het felbegeerde WK-ticket.

'Zweden meer dan Zlatan, ook Ronaldo kan het niet alleen'

'Bij Portugal staan grotere namen in het veld. Dat is het verschil tussen beide landen', aldus Nordfeldt op de website van zijn club SC Heerenveen. 'Ik vind Zweden een hechter collectief. Individueel is Portugal beter, maar Zweden beschikt over een team dat moeilijk is te verslaan.'

'In Lissabon moeten we een goed resultaat neerzetten. En als we schade oplopen, kunnen we dat met de steun van de eigen fans goedmaken', meent de reserve-doelman van Zweden. 'Het leeft enorm in Zweden. Reken maar dat het stadion bomvol zit. Het wordt zwaar, maar Zweden is niet kansloos.'

Toch vlakt Nordfeldt de individuele klasse van zowel Ronaldo als Ibrahimovic niet uit. 'Zlatan is van uitzonderlijke klasse. Hij is in bijna elke interland van Zweden beslissend geweest, maar voetbal is een teamsport. Zweden is meer dan Ibrahimovic en Ronaldo kan het ook niet in zijn eentje bij Portugal', meent Nordfeldt, die voormalig PSV-doelman Andreas Isaksson (nu Kasimpasa) voor zich moet dulden in de nationale ploeg.

'Isaksson is de eerste keus', zegt Nordfeldt. 'Wat er moet gebeuren om eerste keeper van Zweden te worden? Goed presteren en misschien naar een grotere club of competitie. Dat is nu echter niet van belang. Zweden moet zich plaatsen voor het WK, dat is het enige dat telt.' Nordfeldt speelde tot dusver één interland voor Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen