Zweden mag hoop op EK houden na winst op Finnen

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de speelronde in de EK-kwalificatiereeks kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in de diverse groepen

Zweden mag hoop op EK houden na winst op Finnen

Zweden mag hoop houden op plaatsing voor het EK. Doelpunten van Sebastian Larsson en Martin Olsson waren voldoende voor de belangrijke zege op aartsrivaal Finland: 1-2.

De Zweden zijn nog in de race om als beste nummer twee rechtstreekse plaatsing af te dwingen. Dan moet de ploeg van bondscoach Eric Hamren dinsdag zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic wel Nederland kloppen. Voor een plek in de play-offs blijft Zweden Hongarije in ieder geval voor. Zweden heeft nu drie punten meer. De Hongaren krijgen dinsdag Finland op bezoek, maar kunnen alleen nog gelijk komen met Zweden. Het onderlinge resultaat is in Zweeds voordeel.

Sebastian Larsson opende de score al na zeven minuten. De Finnen vonden daarna telkens PSV-doelman Andreas Isaksson op hun weg. Na rust leek Martin Olsson het duel vroegtijdig te beslissen. Een kwartier voor tijd passeerde Joona Toivio (ex-AZ en -Telstar) sluitpost Isaksson. PSV-aanvaller Ola Toivonen kwam halverwege de tweede helft in het veld voor doelpuntenmaker Larsson, Emir Bajrami (FC Twente) maakte in de slotfase zijn opwachting.

Bij het Scandinavische onderonsje troffen veel in Nederland actieve of in het verleden in Nederland spelende Finnen en Zweden elkaar. Niklas Moisander (AZ) was de aanvoerder van de Finnen, waar verder Mika Väyrynen, Joona Toivio, Kari Arkivuo en Tim Sparv in de basis startten. Bij de Zweden (onder aanvoering van captain Zlatan Ibrahimovic) hadden Andreas Isaksson, Daniel Majstorovic, Johan Elmander en Rasmus Elm een basisplaats.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's