Zweden komt toch weer uit bij Henrik Larsson

Henrik Larsson is er komende zomer bij op het EK. De 36-jarige spits, die na het WK 2006 bedankte als international, heeft zich laten overhalen om terug te keren in de Zweedse nationale ploeg.

Zweden komt toch weer uit bij Henrik Larsson

Bondscoach Lars Lagerbäck nam hem dan ook op in zijn 23-koppige selectie voor het eindtoernooi in Oostenrijk en Zwitserland. Zweden speelt in de groepsfase tegen Spanje, Griekenland en Rusland.

Larsson deed wat betreft zijn ambities een stapje terug na het WK in Duitsland. De voormalige Feyenoorder besloot terug te keren naar Helsingborgs IF, de club waar hij ooit was begonnen.

Toch gaf Lagerbäck een maand na het WK al aan hoop te koesteren op een rentree van Larsson. Bijna twee jaar later kreeg de Zweedse bondscoach gelijk en bouwt Larsson zijn carrière als international (93 caps, 36 goals) mogelijk nog uit.

In de EK-selectie van Zweden zijn naast Larsson nog zes spelers met een Nederlands verleden opgenomen. Dat zijn Petter Hansson, Daniel Majstorovic, Marcus Allbäck, Johan Elmander, Zlatan Ibrahimovic en Markus Rosenberg.

Twee spelers die nu in de Eredivisie uitkomen, vielen buiten de boot. Rasmus Lindgren (Ajax) en Marcus Berg (FC Groningen) zijn niet uitverkoren, maar staan wél op de reservelijst. Spits Berg had de plaats kunnen bezetten die Larsson nu inneemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen