Zweden geeft debutant Finland huiswerk mee bij start van EK-voorbereiding

Reacties

Zweden is de voorbereiding op het EK begonnen met een simpele oefenzege op Finland, dat gaat debuteren op het eindtoernooi. Toch was er op de dag van de oefenzege ook slechter nieuws voor de ploeg van bondscoach Janne Andersson, terwijl er voor de Finnen nog werk aan de winkel is.

Zweden geeft debutant Finland huiswerk mee bij start van EK-voorbereiding
© Pro Shots
Zweden
Zweden
2 - 0
Finland
Finland

Bij beide ploegen (die met het onderlinge oefenduel officieel zijn begonnen aan hun EK-voorbereiding) doken de nodige bekende namen op. Zo stond Marcus Berg (ex-FC Groningen en -PSV) in de spits bij Zweden, uiteraard mede omdat vedette Zlatan Ibrahimovic onlangs geblesseerd moest afhaken voor het eindtoernooi. Ook zaten Jordan Larsson (voorheen NEC), Andreas Granqvist (net als Berg oud-speler van FC Groningen), Alexander Isak (ex-Willem II) en keeper Kristoffer Nordfeldt (een verleden bij SC Heerenveen) op de bank.

Met middenvelder Tim Sparv had ook Finland een basisspeler met een geschiedenis bij FC Groningen, terwijl  Leo Väisänen (ex-FC Den Bosch), Thomas Lam (PEC Zwolle) en Fredrik Jensen (voorheen FC Twente) als wisselspelers moesten beginnen. Zij zagen vanaf de reservebank hoe Robin Quaison in de 22ste minuut de 1-0 binnenschoot, na een heerlijk passje van Mattias Svanberg. In de tweede helft maakte routinier Sebastian Larsson er vanaf de penaltystip 2-0 van.

Uiteindelijk vielen Lam, Jensen, Väisänen (bij Finland, dat komende week de definitieve selectie pas bekendmaakt), Larsson en Isak (bij Zweden) allemaal nog in, de zege van Zweden kwam geen moment in gevaar. De overwinning was goed nieuws, maar er waren ook dompers voor de Zweedse selectie. Zo werd bekend dat routinier Martin Olsson een race tegen de klok wacht, terwijl Pontus Jansson (die zaterdag met Brentford FC promoveerde naar de Premier League) tijdens de gewonnen finalewedstrijd met klachten van het veld stapte. Ook voor Ludwig Augustinsson en Filip Helander staat EK-deelname op de tocht.

Zweden speelt volgende week zaterdag nog vriendschappelijk tegen Armenië, waarna het op maandag 14 juni begint aan de poulefase waarin Spanje, Slowakije en Polen de tegenstanders zijn. Finland oefent vrijdag nog tegen Estland, vanaf zaterdag 12 juni speelt de EK-debutant in de groepsfase achtereenvolgens tegen Denemarken, Rusland en België.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groep E Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zweden
3
2
1
0
4-2
+2
7
2
Spanje
3
1
2
0
6-1
+5
5
3
Slowakije
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Polen
3
0
1
2
4-6
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.