Zware blessure Boateng nieuwe klap voor Bayern

Reacties

Jérôme Boateng heeft in het Champions League-duel van Bayern München met Real Madrid een stevige dijbeenblessure opgelopen. De 29-jarige verdediger ligt er vier tot zes weken uit.

Zware blessure Boateng nieuwe klap voor Bayern

Boateng mist daardoor de slotfase van het seizoen met Bayern, waarin de club nog twee prijzen kan pakken. Komende dinsdag wacht de return tegen Real Madrid, waarin de Duitsers de 1-2 nederlaag uit het heenduel moeten zien weg te poetsen. Als dat lukt, staat op 26 mei de finale van de Champions League op het programma.

Tussendoor speelt Bayern nog drie Bundesliga-duels en wacht op 19 mei de eindstrijd om de DFB-Pokal tegen Eintracht Frankfurt. Dat moet Der Rekordmeister dus allemaal zonder Boateng doen. De centrumverdediger wordt begin juni weer terug verwacht. Daarmee wordt ook deelname aan het WK 2018 met Duitsland een race tegen de klok.

De oefenduels met Oostenrijk en Saoedi-Arabië van begin juni lijken te vroeg te komen. De openingswedstrijd in Groep F tegen Mexico op 17 juni moet in principe geen probleem zijn, maar dan mogen er geen complicaties ontstaan.

Over de ernst van de blessure van Arjen Robben, die ook uitviel woensdagavond, is nog geen duidelijkheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.