Zwalkend FC Twente klampt zich vast aan thuisreeks

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Het duel tussen FC Twente en Roda JC Kerkrade van zaterdagavond mag een echte kelderkraker worden genoemd.

Zwalkend FC Twente klampt zich vast aan thuisreeks
 
Speeldag9
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterSerdar Gözübüyük

• Door de 3-1 nederlaag bij Willem II van afgelopen week heeft FC Twente nog maar één punt meer dan hekkensluiter Sparta Rotterdam. Roda JC Kerkrade zit in hetzelfde schuitje, maar zal na de zeges op Sparta en NAC Breda met vertrouwen toe hebben gewerkt naar het duel in Enschede.

• Al 42 keer eerder kwamen FC Twente en Roda JC elkaar in Enschede tegen op het hoogste niveau. Twintig van die duels werden door de Enschedese equipe in winst omgezet. De Limburgers realiseerden elf overwinningen en elf keer eindigde de confrontatie onbeslist.

• FC Twente slachtofferde midweeks René Hake nadat de Tukkers de slechtste Eredivisie-start sinds 1976/77 beleefden. Destijds stond de ploeg uit Enschede op vijf punten (omgerekend naar het systeem van drie punten voor een zege) na acht wedstrijden, eentje minder dan nu.

Samenvatting Willem II - FC Twente

• Hake veroverde in zijn periode als hoofdtrainer gemiddeld 1,29 punt per wedstrijd. Het laagste aantal van een FC Twente-trainer sinds John van 't Schip, die in 2001/02 bleef steken op 1,24 punt per duel.

• Roda JC Kerkrade veroverde de maximale score in de laatste twee wedstrijden. Voor de laatste keer dat de Limburgers driemaal op rij triomfeerden in de Eredivisie, moeten we terug tot eind 2011.

• Voor het eerst sinds ruim een jaar kan FC Twente drie achtereenvolgende thuiswedstrijden winnen. Onlangs rekende de landskampioen van 2010 in eigen huis af met FC Utrecht en Heracles Almelo.

Samenvatting Roda JC Kerkrade - NAC Breda

• Roda JC-aanvaller Mikhail Rosheuvel veroverde tijdens de eerste acht speelrondes 35 keer het balbezit voor zijn ploeg, vaker dan welke aanvaller dan ook in de Eredivisie.

De laatste 5 Eredivisie-edities van FC Twente - Roda JC Kerkrade:

SeizoenUitslag
2011/122-0
2012/132-0
2013/143-0
2015/162-1
2016/170-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.