Zwaarbevochten punt brengt Den Bosch periodetitel

Sparta Rotterdam en FC Emmen bleven na een spannende zestiende speelronde met lege handen achter. FC Den Bosch pakte de tweede periodetitel door de remise bij concurrent FC Eindhoven.

FC Eindhoven-FC Den Bosch 2-2Zenuwen hadden FC Den Bosch aanvankelijk in z'n greep. De ploeg van trainer Alphons Groenendijk had vorige week tegen Go Ahead Eagles de kans al laten liggen en de geschiedenis leek zich te herhalen. FC Eindhoven, dat ook nog kans maakte op de tweede periodetitel, kwam al in de eerste minuut via Ruud van der Rijt op voorsprong.

FC Den Bosch herstelde zich moeizaam van de vroege tegenvaller, maar kon na afloop juichen. Benjamin van den Broek bracht nog voor rust voor de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft zorgde Paco van Moorsel voor een voorsprong. Na de 2-2 van Ratko Vansimpsen volgden spannende minuten met kansen voor beide ploegen. Maar in de stand kwam geen verandering meer en door puntenverlies van Sparta en FC Emmen ging de periodetitel naar Den Bosch.

Sparta Rotterdam-MVV Maastricht 0-0Een overwinning was min of meer noodzakelijk voor Sparta Rotterdam om nog in aanmerking te komen voor de tweede periodetitel. Door de rode kaarten voor Jeremy Bokila (overtreding van achteren) en Joshua John (natrappen) bleek het een kansloze missie. Steef Nieuwendaal was nog dicht bij een Rotterdamse treffer, waar een doelpunt van MVV werd afgekeurd wegens buitenspel. De uitblinkende keeper Nico Pellatz voorkwam een nederlaag voor Sparta.

FC Emmen-FC Zwolle 1-2FC Emmen kon evenmin profiteren van het puntenverlies van FC den Bosch. De Drentse formatie was niet opgewassen tegen koploper FC Zwolle, dat dankzij doelpunten van Nassir Maachi en Furdjel Narsingh weer drie punten toevoegde aan z'n totaal. Foto: VI Images