Zwaarbevochten overwinning Cambuur op dolend Willem ll

SC Cambuur heeft thuis tegen Willem ll de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie bemachtigd. Eenvoudig ging het niet, maar de Leeuwarders trokken tegen Willem ll wel aan het langste eind.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 0
Willem II
Willem II

Willem ll stelde zaterdag Peter Maes voor als nieuwe hoofdtrainer, maar de Belg zat tegen Cambuur nog niet op de bank. Interim-trainer Peter van den Berg neemt de honneurs waar, tot Maes het officieel overneemt van de eerder ontslagen Reinier Robbemond.

De beste mogelijkheden waren voor Cambuur, dat via Michael Breij het dichtste bij een doelpunt was. Pas na een half uur kon Patrick Joosten namens Willem ll gevaarlijk worden. Echt sprankelend was het allemaal niet.

Na een matige eerste helft kwam Willem ll sterk uit de kleedkamer, getuige de kans van Jeremy Bokila, wat hoop bood voor een goede afloop in Leeuwarden. Toch viel het voor de Tilburgers de andere kant op toen invaller Youns El Hilali er 1-0 van maakte. Op basis van de krachtsverhoudingen was dat niet bepaald verdiend. Doelman Joshua Smits zat er in de eerste helft een paar keer goed bij, maar was nu kansloos. Kort daarna werd de wedstrijd gestaakt omdat er met bier gegooid was.

Na de hervatting en in de slotfase liet Cambuur kansen op 2-0 liggen, mede door goed keeperswerk van Smits. Cambuur is de nieuwe nummer drie van de competitie, terwijl Willem ll genoegen moet nemen met de zevende plaats.