Zwaar geblesseerde Promes wacht apart traject na opzegging contract

Reacties

VVV-Venlo heeft het contract van zeven spelers formeel opgezegd. Onder meer vaste krachten Johnatan Opoku, Moreno Rutten en Ralf Seuntjens behoren tot het zevental. Voor de zwaar geblesseerde Jerold Promes volgt een apart traject.

Zwaar geblesseerde Promes wacht apart traject na opzegging contract

Naast Opoku, Rutten, Seuntjens en Promes zijn ook de contracten van Tristan Dekker, Delano van Crooij en Evren Korkmaz formeel opgezegd. VVV-Venlo hoopt desondanks nog wel op een langer verblijf van een aantal van hen. 'Met een groot aantal van deze jongens wordt momenteel gesproken over hun toekomst. De gesprekken lopen nog', vertelt Stan Valckx, verantwoordelijk voor de voetbalzaken in Venlo, uit op de clubwebsite van VVV-Venlo.

Opoku, Rutten en Seuntjens vormen dit seizoen vaste krachten in het basiselftal van coach Maurice Steijn. Het drietal kwam tot respectievelijk 22, 26 en 24 wedstrijden in het huidige Eredivisie-seizoen. Doelman Delano van Crooij is tweede keuze achter Lars Unnerstall en kwam dit seizoen één wedstrijd in actie. Dekker en Korkmaz kwamen vooralsnog niet verder dan respectievelijk zes en twee optredens in de Eredivisie.

Promes
Voor Promes geldt een bijzondere situatie. De 35-jarige verdediger liep in februari tijdens een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een breuk op in zijn linkerknieschijf. Promes werd geopereerd en begon daarna aan een herstel dat in totaal tien maanden zou moeten duren. VVV-Venlo sprak met de routinier af dat zijn aflopende contract nog niet verlengd zou worden. De club staat hem wel bij in zijn herstel middels begeleiding van een fysiotherapeut. Zodra Promes weer volledig hersteld is, krijgt hij alsnog de kans een nieuw contract te verdienen in Venlo. 'Die kans willen we hem zeker bieden, zeker door zijn verdiensten voor de club in de afgelopen zes seizoen', zegt Valckx.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.