Zorgen over WK-voorhoede stapelen zich op in Duitsland, Nmecha haakt af

Reacties

Een dag voordat bondscoach Hansi Flick de WK-selectie van Duitsland bekendmaakt, zijn er in de voorhoede veel zorgenkindjes. Zo is het maar de vraag of Marco Reus op tijd fit is voor het WK in Qatar, ook Niklas Fullkrüg en Lukas Nmecha kampen met blessures.

Zorgen over WK-voorhoede stapelen zich op in Duitsland, Nmecha haakt af
© Pro Shots

En Flick was al niet zonder zorgen. Vorige week donderdag werd immers bekend dat Timo Werner het WK moet missen door een blessure. Dat was slecht nieuws voor Duitsland, aangezien de 26-jarige aanvaller van RB Leipzig een belangrijke kandidaat was om de spitspositie te bekleden.

Ook de alternatieven zijn niet klachtenvrij. Zo moest Füllkrug het competitieduel van Werder Bremen met Bayern München van dinsdag aan zich voorbij laten gaan wegens rugklachten. De verwachting is dat de 29-jarige spits, al tien keer trefzeker in de Bundesliga, zaterdag tegen Leipzig weer fit is.

Bij VfL Wolfsburg waren er dinsdag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund zorgen om Lukas Nmecha. En die zorgen bleken terecht. De 23-jarige aanvaller werd behandeld aan zijn knie voordat hij in de slotfase de 2-0 maakte. Onderzoek heeft uitgewezen dat het WK onhaalbaar is voor Nmecha.

Bij tegenstander Dortmund ontbrak Marco Reus wegens enkelklachten. De 33-jarige aanvoerder van BVB miste in het verleden al meerdere grote toernooien door blessureleed, trainer Edin Terzic kon nog geen duidelijkheid verschaffen. 'Hij is nog niet klachtenvrij en heeft pijn. Verder onderzoek is nodig.'

Serge Gnabry was het lichtpuntje. Bij afwezigheid van Thomas Müller, die nog altijd last heeft van zijn heup, toonde hij zijn klasse met een hattrick voor Bayern. Leon Goretzka: 'Zijn grootste kwaliteit is zijn tweebenigheid, die brute kwaliteit maakt hem speciaal.' Duitsland kan het wel eens hard nodig hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.