Zorgen om afwezige Rashford: 'Hij kan zijn talent niet verspillen'

Reacties

Manchester United won zondag in de FA Cup met 2-4 van Newport County. Dat deed het zonder Marcus Rashford, die zich ziek had gemeld. Er lijkt echter meer aan de hand te zijn: Erik ten Hag sprak voor aanvang van een 'interne kwestie'. Analist Alan Shearer maakt zich zorgen om Rashford.

Zorgen om afwezige Rashford: 'Hij kan zijn talent niet verspillen'
© Pro Shots
Newport County
Newport County
2 - 4
Manchester United
Manchester United

The Athletic bracht zondag het bericht dat Rashford woensdag én donderdag tot in de vroege uurtjes was gaan stappen in Belfast. Voor de training van vrijdag meldde hij zich vervolgens ziek. Zondag ontbrak hij in de wedstrijdselectie voor het treffen met Newport County. 'Laten we zeggen dat het een interne kwestie is. Ik zal hiermee omgaan', zei Ten Hag voor aanvang van het duel.

In zijn rol van analist riep Shearer Rashford op om zijn talent niet te verspillen. 'Als het een interne kwestie is, denk je al snel dat er iets aan de hand is', zei Shearer bij de BBC. 'Marcus Rashford heeft heel veel kwaliteiten, maar er is duidelijk iets mis: of in zijn privéleven, of in zijn relatie met de club. Hij kan hier niet mee doorgaan, hij kan zijn talent niet verspillen. Dat zou niet goed zijn.'

'Hij moet goed begeleid worden, door iemand die bij hem binnen kan komen en hem duidelijk kan maken dat hij er erg veel spijt van gaat krijgen als hij op deze manier doorgaat', sprak Shearer duidelijke taal.

Het is niet voor het eerst dat Shearer zijn zorgen uitspreekt over Rashford. In november, toen de aanvaller al twaalf wedstrijden op rij niet had gescoord, zei de voormalig topspits: 'We kijken naar iemand die duidelijk ongelukkig oogt. Hij oogt chagrijnig, en als dat het geval is, zal je nooit je hoogste niveau halen. Je ziet geen gelukkige voetballer en geen gelukkig persoon.'

De 26-jarige Rashford was vorig seizoen goed voor liefst dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw megacontract. Dit seizoen staat de teller echter pas op vier goals.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.