Zorgen Nederlands Stoke-trio blijven enorm door flater Butland

Reacties

Stoke City is er zaterdagmiddag niet in geslaagd te stunten bij Leicester City. Door een eigen goal van Jack Butland glipte de zege door de vingers van de nummer negentien van de Premier League: 1-1.

Zorgen Nederlands Stoke-trio blijven enorm door flater Butland

Bij Stoke is er sinds de aanstelling van Paul Lambert in ieder geval wel beterschap zichtbaar. In de eerste vier wedstrijden onder de Schot werden vijf punten gepakt. Met remises schieten The Potters echter niet heel veel op, de tijd begint langzaam maar zeker te dringen om te ontsnappen uit de degradatiezone.

In het King Power Stadium leek een volgende overwinning er eindelijk te komen voor Stoke. Xherdan Shaqiri opende in de 43ste minuut de score. De Zwitser kreeg erg veel ruimte om naar binnen te dribbelen en verraste doelman Kasper Schmeichel door de bal met zijn zwakkere rechterbeen in de rechterhoekhoek te plaatsen. De Deense goalie ging zeker niet vrijuit bij de 0-1.

Stoke verdedigde vervolgens massaal en deed dat zonder reserve Erik Pieters. Bruno Martins Indi had wel een basisplaats, terwijl Ibrahim Afellay ontbrak in de wedstrijdselectie. Martins Indi was kansloos bij de tegengoal in de zeventigste minuut. Marc Albrighton gaf strak voor in de richting van Jamie Vardy. Butland leek te aarzelen omdat hij verwachtte dat de spits de bal nog zou toucheren. Dat gebeurde niet en toen werkte de Stoke-goalie de bal, die wel een curve had, ongelukkig in zijn eigen doel.

Butland toonde vervolgens echter ook zijn klasse met een redding op een geweldige uithaal van Riyad Mahrez. De na een transfersoap in genade aangenomen Algerijn liet in de absolute slotfase bij een volgende kans nog na de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Leicester. The Foxes komen door de remise qua punten op gelijke hoogte met Burnley in de subtop van de Premier League. Stoke blijft steken op plek negentien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.