Zorgen in Birmingham over Chong: uitgevallen Nederlander naar ziekenhuis

Reacties

Bij Birmingham City wacht men gespannen op meer nieuws over Tahith Chong. De Nederlandse aanvaller viel zaterdag geblesseerd uit tegen Coventry City, werd per brancard van het veld gehaald en verliet op krukken het stadion. Chong is hierna naar het ziekenhuis gegaan voor een scan.

Zorgen in Birmingham over Chong: uitgevallen Nederlander naar ziekenhuis
© Pro Shots
Coventry City
Coventry City
2 - 0
Birmingham City
Birmingham City

De competitiewedstrijd tussen Birmingham en Coventry was ruim een uur oud, toen Chong naar de grond ging na een harde tackle van Jake Bidwell. Chong schreeuwde het uit van de pijn en voor zijn ploeggenoten was het direct duidelijk dat de aanvaller medische assistentie nodig had. Chong werd langdurig behandeld op het veld en per brancard naar de kleedkamer gebracht.

Chong verliet het stadion op krukken en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar moet meer duidelijkheid komen over de ernst van de kwetsuur. Volgens Birmingham-manager John Eustace gaat het om een kuitblessure.

De 23-jarige Chong kwam in september terug bij Birmingham City, dat de Nederlander na een succesvolle huurperiode kocht van Manchester United, en miste sindsdien geen competitiewedstrijd voor de nummer zeventien uit het Championship. Volgende week wordt het seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen het al naar de Premier League gepromoveerde Sheffield United; de kans dat Chong in dat duel zijn opwachting zal maken lijkt erg klein.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.