Zorgen ADO en Groenendijk nemen toe na pijnlijk verlies tegen TOP Oss

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag ruim verloren van TOP Oss: 0-3. De oefennederlaag komt vier dagen na de verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Dordrecht (0-2). ADO startte tegen TOP met veel basisspelers van vorig seizoen. Ook spits Bjørn Johnsen begon.

Johnsen kwam tegen Dordrecht niet in actie omdat hij last had van een lichte enkelblessure. Rond de Noor spelen veel geruchten, maar tot een vertrek kwam het nog niet. Johnsen werd tegen TOP na een half uur al vervangen door Yuning Zhang. ADO-trainer Fons Groenendijk uitte na de nederlaag tegen Dordrecht zijn zorgen en tegen TOP werd het er niet beter op voor de Haagse equipe. Eerder verloor ADO al van de amateurs van Goes (2-1).

'Ik hoop dat iedereen beseft dat het niet vanzelf gaat', zei Groenendijk na de nederlaag tegen Dordrecht bij FOX Sports. 'Over drieënhalve week (bij de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen FC Emmen, red.) moet er een ander ADO staan. In heel veel facetten zijn we nog niet honderd procent. Het begint al snel weer en dan moeten we er staan, dat is nu nog niet het geval. Ik zie dat als we kansen creëren en als we moeten verdedigen.'

Al na twee minuten was het raak voor de bezoekers uit Oss. Huseyin Dogan profiteerde van een fout in de achterhoede van ADO en rondde af. Vlak na rust verdubbelde de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie de score. Delano Ladan, door TOP gehuurd van ADO, omspeelde keeper Mike Havekotte en scoorde. Proefspeler Samed Öztoprak maakte later nog 0-3.

ADO oefent komende zaterdag tegen het Griekse Panathinaikos en op 3 augustus tegen Aris Thessaloniki. De ploeg van Groenendijk begint met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen.