Zoon Simeone laat Genoa na één jaar achter zich voor Fiorentina

Reacties

Giovanni Simeone zet zijn loopbaan voort bij Fiorentina, dat de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone overneemt van Genoa.

Zoon Simeone laat Genoa na één jaar achter zich voor Fiorentina

Simeone junior viel vorig seizoen op door in 35 Serie A-wedstrijden liefst twaalf keer te scoren. Met zijn komst speelt Fiorentina in op het mogelijke vertrek van Nikola Kalinic, die in de belangstelling staat van AC Milan.

'Met de komst van Simeone blazen we de traditie van Zuid-Amerikaanse spitsen bij ons nieuw leven in, van Gabriel Batistuta tot Pedro Petrone en van Edmundo tot Miguel Montuori', meldt Fiorentina in een verklaring waarin tevens wordt medegedeeld dat de nieuwe aanwinst een contract tot medio 2022 heeft getekend. Met name Batistuta groeide in negen jaar Fiorentina uit tot een legende in Florence.

Simeone maakte medio 2016 de overstap naar Genoa nadat hij in zijn vaderland de kleuren van River Plate en Banfield had verdedigd. Volgens Italiaanse media legde Fiorentina een bedrag van vijftien miljoen euro neer voor de aanvaller. Het transferbedrag kan middels bonussen nog oplopen tot achttien miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.