Zondebok Bale speelt zonder plezier en wil gesprek met Real-leiding

Reacties

Hij moest vertrekken, slaagde er niet in om een nieuwe club te vinden en is nu basisspeler bij Real Madrid. Gareth Bale heeft een merkwaardige periode achter de rug en geeft toe dat hij met weinig plezier voetbalt. Hij wil met de clubleiding van Real in gesprek om zijn ongemakkelijke situatie op te lossen.

Zondebok Bale speelt zonder plezier en wil gesprek met Real-leiding

De dertigjarige Bale staat nu al zes jaar op de loonlijst bij Real, maar is ondanks enkele belangrijke doelpunten voor de club nooit onbesproken gebleven. In de afgelopen transferperiode was het de bedoeling dat de Welshman zou vertrekken. Zinedine Zidane maakte duidelijk dat hij Bale niet nodig had en de aanvaller was dicht bij een lucratief contract in China, bij Jiangsu Suning.

De transfer ketste af en Real slaagde er niet in om een andere club te vinden voor Bale. De linkspoot bleef daardoor in Estadio Santiago Bernabéu en was in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen een verrassende basisspeler. Afgelopen weekend scoorde hij twee keer tegen Villarreal, waarmee Bale een nederlaag voor Real voorkwam (2-2). In de slotfase kreeg Bale overigens ook een rode kaart, waardoor hij er na de interlandbreak niet bij zal zijn tegen Levante.

Al met al zijn het vreemde weken geweest voor Bale. 'Ik wil niet zeggen dat ik nu met plezier aan het voetballen ben, maar ik speel, en als ik speel ben ik een professional en zal ik altijd mijn uiterste best doen', vertelt de vleugelflitser aan Sky Sports. 'Of dat nu voor de club is of voor mijn land. Ik weet zeker dat er nog heel wat turbulentie zal komen. Het is iets tussen Real Madrid en mij en we zullen tot een soort van conclusie moeten gaan komen.'

'Ik weet dat ik vaker de zondebok ben dan anderen', vervolgt Bale. 'Ik heb het altijd maar met een korreltje zout genomen, ook al was het misschien niet altijd even eerlijk. Het einde van het afgelopen seizoen was moeilijk, dat kan ik niet ontkennen. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team.' Real werd in de Champions League uitgeschakeld door Ajax en greep ook in Spanje naast de prijzen.

Bale werd in de laatste wedstrijden van het afgelopen voetbaljaar al niet meer ingezet en kreeg te horen dat hij moest vertrekken. Het vinden van een nieuwe club bleek, mede door het salaris dat de aanvaller opstrijkt in Madrid, echter niet zo eenvoudig. Bale sloot dan ook gewoon aan bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met de prikkende ogen van Zidane in zijn rug begon hij weer fit te raken.

'Toen ik me weer meldde voor de voorbereiding heb ik me gewoon koest gehouden', blikte Bale terug. 'Ik wist dat er veel over mij gesproken werd: mensen zeiden goede dingen, slechte dingen, gewoon wat ze wilden zeggen. Het was niet de slechtste tijd uit mijn loopbaan, maar het was natuurlijk niet ideaal. Maar ik weet hoe je met dit soort dingen moet omgaan en ik bleef gewoon rustig. Je wordt beloond als je hard werkt. Ik ben het seizoen goed begonnen en had ook een goede voorbereiding, ook al heb ik daar niet veel in gespeeld. In de voetballerij kunnen dingen heel snel veranderen, dat blijkt ook nu weer.'

Het contract van Bale bij Real Madrid loopt nog tot medio 2022 door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.