'Afgedankte' Bale pakt hoofdrol bij nieuw puntenverlies Real Madrid

Real Madrid is op bezoek bij Villarreal niet verdergekomen dan een gelijkspel. Gareth Bale pakte met twee goals en een rode kaart de hoofdrol.

Villarreal
Villarreal
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid begon uitstekend aan het seizoen met een 1-3 zege op bezoek bij Celta de Vigo, maar na het gelijkspel van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid was het voor de ploeg van coach Zinedine Zidane weer zaak om de drie punten mee naar huis te nemen. Vooral ook om de achterstand op koploper Atlético Madrid niet nog verder op te laten lopen. De stadgenoot won eerder op de zondag namelijk voor de derde keer op rij dit seizoen.

Hoewel Luka Modric terugkeerde van zijn schorsing (hij pakte een rode kaart in het openingsduel met Celta de Vigo) begon de Kroatische middenvelder toch op de bank tegen Villarreal. Modric zag dat zijn ploeg een valse start kende. Al na twaalf minuten legde Gerard Moreno zijn derde van het seizoen in het netje achter doelman Thibaut Courtois. Hoewel een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter in eerste instantie een stokje stak voor de goal mocht Moreno vervolgens alsnog juichen, omdat bleek dat hij geen buitenspel stond. Hij strafte daarmee een enorme fout af van Sergio Ramos, die de bal zomaar inleverde.

Real Madrid nam vervolgens de overhand, maar ondanks grote kansen van Gareth Bale (nipt over), Toni Kroos en Karim Benzema (paal) leek de gelijkmaker er voor rust niet te komen. Tót de allerlaatste minuut van de eerste helft. Het was Bale die na een prachtige actie en voorzet van Dani Carvajal de bal simpel voor het intikken had: 1-1.

Na rust dacht Real Madrid even dat het overwicht in spel ook leidde tot een overwicht in de score. Benzema tikte de bal binnen, maar de vlag ging omhoog: buitenspel. Ook na het bekijken van de beelden bleek de Franse spits inderdaad een paar centimeter buitenspel te staan. Real Madrid werd vervolgens sterker en sterker, maar tot een goal leidde dat niet. Tenminste, niet voor de Madrilenen. Aan de andere kant was het namelijk wederom Moreno die een poging waagde. Courtois moest lossen, waarna Moi Gómez een voorzet van Javier Ontiveros achter de Belgische Real Madrid-doelman tikte: 2-1.

Real Madrid had vervolgens nog een kwartier de tijd om de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen. Dat lukte. Het was wederom Bale, die in de voorbereiding nog hard op weg naar de uitgang leek in Madrid, die met een fraaie actie en een net zo fraai schot de bal in de korte hoek binnenschoot. De Welshman zorgde er op die manier voor dat Real Madrid niet voor het eerst dit La Liga-seizoen verloor, maar het einde van de wedstrijd haalde hij niet. In de laatste twee minuten van de blessuretijd pakte Bale twee keer een gele, en dus rode, kaart.