Zomeraanwinsten bezorgen Montella mooi debuut, weer geen zege Valencia

Vincenzo Montella heeft een prima debuut achter de rug als trainer van Sevilla. De Italiaanse coach zag zijn ploeg zegevieren in het bekerduel met Cádiz. Valencia slaagde er opnieuw niet in een wedstrijd winnend af te sluiten.

Cádiz - Sevilla 0-2
Als opvolger van Eduardo Berizzo koos Montella (foto) in zijn eerste wedstrijd als Sevilla-coach voor de aanval die de clubleiding afgelopen zomer zo nauwkeurig samenstelde. Spits Luís Muriel werd geflankeerd door Nolito en Jesús Navas. Net achter Muriel stond Éver Banega, net als de eerder genoemde drie een zomeraankoop.

Het bleek een goede zet van Montella. Al in de negende minuut kwam Nolito vanaf de linkerflank naar binnen om vervolgens met rechts raak te schieten in de korte hoek: 0-1. Ook de tweede treffer kwam van een speler die vorig seizoen nog speelde voor Manchester City. Navas werd met een lange bal de diepte ingestuurd en bleef ijzig koel: 0-2.

Door de zege staat Sevilla al met één been in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi. Volgende week staat de return op het programma.

Las Palmas - Valencia 1-1
Valencia won sinds 1 december nog slechts één van zijn vier wedstrijden en ook op bezoek bij Las Palmas ging het weer mis. Trainer Marcelino gaf de nodige vaste waarden rust en dat pakte niet goed uit. Jonathan Calleri zette Las Palmas, hekkensluiter in La Liga, tien minuten voor rust op een 1-0 voorsprong.

Pas vlak voor tijd nam de ingevallen Rodrigo de gelijkmaker voor zijn rekening namens Valencia, dat volgende week in eigen huis nog vol aan de bak moet om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey.