Zola nieuwe manager Kieftenbeld bij Birmingham

Reacties

Gianfranco Zola is de nieuwe manager van Birmingham City. De vijftigjarige Italiaan is de opvolger van de woensdag ontslagen Gary Rowett bij de club van Maikel Kieftenbeld.

Zola nieuwe manager Kieftenbeld bij Birmingham

Zola zat zonder club sinds zijn vertrek bij het Qatarese Al-Arabi afgelopen zomer. De Italiaan heeft in Birmingham zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2019. De clubleiding van de Championship-club noemt Zola de 'ideale man' voor de vacature van hoofdtrainer. 'We zijn dolblij dat we Zola en zijn staf kunnen verwelkomen', aldus algemeen directeur Panos Pavlakis.

'Zijn filosofie en ambitie passen bij wat wij als club willen bereiken in de toekomst. Gianfranco was als speler én manager van het hoogste niveau en we zijn extreem blij met zijn komst', vertelt Pavlakis.

Birmingham staat momenteel zevende in het Championship, met slechts drie punten achterstand op nummer drie Reading. Kieftenbeld, die in de zomer van 2015 overkwam van FC Groningen, kan dit seizoen rekenen op een vaste basisplaats bij The Blues.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.