Zoet: 'Twee jaar verhuurd en elke wedstrijd gespeeld'

Jeroen Zoet keert na dit seizoen terug bij PSV, maar heeft nog niks van de Eindhovenaren vernomen. De doelman van RKC Waalwijk en tevens sluitpost bij Jong Oranje richt zich echter nu nog op het seizoen bij de Waalwijkers.

Zoet: 'Twee jaar verhuurd en elke wedstrijd gespeeld'

'Ik sta onder contract bij PSV, dus het is voor de hand liggend dat ik terugkeer', vertelt Zoet. 'Ik richt me nu op RKC, ook met het oog op het EK. Ik heb twee jaar lang bij RKC gespeeld, als het nu geen tijd is om terug te keren is het nooit tijd.'

Zoet keepte al zestig Eredivisie-wedstrijden voor RKC, waarin hij zich ontwikkelde tot een steunpilaar van het elftal van trainer Erwin Koeman. 'Ervaring opdoen om de stap te maken, dat was de bedoeling. Ik ben twee jaar verhuurd en heb daarin elke wedstrijd gespeeld op één na, vanwege een schorsing. Daar kan PSV de conclusie wel uit trekken.'

Bij PSV heeft eerste doelman Boy Waterman zich in de kijker van diverse clubs gespeeld, terwijl de Pool Przemyslaw Tyton tweede doelman is. Technisch manager Marcel Brands liet eerder al weten dat PSV niet met drie potentiële eerste keepers aan de voorbereiding begint.

Jong Oranje speelt komende zomer het EK in Israël. Bondscoach Cor Pot heeft al laten weten dat Zoet zijn eerste keus onder de lat zal zijn. (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen