Zoet beleeft turbulente avond: ultra's blokkeren stadionuitgang

Reacties

Jeroen Zoet kon donderdagavond een bekerblamage van Spezia niet voorkomen. De doelman kreeg een schaarse mogelijkheid op speelminuten, maar verloor op eigen veld van Serie B-club Lecce. Na afloop werden de poorten van het stadion van de Serie A-club door woeste supporters geblokkeerd.

Zoet beleeft turbulente avond: ultra's blokkeren stadionuitgang
Spezia
Spezia
0 - 2
Lecce
Lecce

'Toon eens ballen', zouden de ultra's na afloop aan de poorten naar de opgesloten Zoet en zijn ploeggenoten hebben geschreeuwd. Waarna de haatopmerkingen oversloegen naar Spezia-trainer Thiago Motta. De fans eisten een ontmoeting met de oefenmeester. Onduidelijk is of ze die hebben gekregen.

Lecce is de enige club uit de Serie B die de laatste zestien van het toernooi heeft gehaald. Het speelde het Spezia van Zoet donderdag volledig aan flarden. De doelman, in het verleden goed voor elf interlands, kon aanvankelijk met goed keeperswerk zijn ploeg nog op de been houden. Het krachtsverschil was echter veel te groot.

Martin Listkowski en Arturo Calabresi schoten voor Lecce raak. Daardoor groeide de onvrede. Onder luid gejoel van het ontevreden en boze publiek ging de ploeg van Zoet het veld af. Niet wetende daar nog een tijd te moeten blijven, door de afgebakende poorten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Reserve
Voor Zoet zelf is de uitschakeling extra zuur. De doelman verloor begin oktober na zeven Serie A-wedstrijden zijn basisplaats en moet het sindsdien doen met een plaats op de bank. In het bekertoernooi werd hij wél van stal gehaald, maar die optie is nu weggevallen.

Een opening voor Zoet kan de druk op zijn trainer Motta zijn. Vanwege de teleurstellende resultaten groeit de druk. Na afloop van het bekerdebacle kreeg de oefenmeester dan ook een hoop vragen over zijn toekomst, maar die wuifde hij zwijgzaam weg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Coppa Italia
Meer over Coppa Italia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.