Voor het eerst in elf jaar zonder prijs: het dondert bij Juventus

Reacties

De nederlaag in de Coppa Italia-finale tegen Internazionale dreunt twee dagen later nog na bij Juventus. Intern donderde het direct na afloop, maar desondanks lijkt trainer Massimiliano Allegri - in tegenstelling tot zijn voorgangers - te mogen blijven.

Voor het eerst in elf jaar zonder prijs: het dondert bij Juventus
© Pro Shots
Juventus
Juventus
nv
2 - 4
Internazionale
Internazionale

De laatste jaren brak Juventus telkens al na één seizoen met Maurizio Sarri en Andrea Pirlo, terwijl Sarri nog 'gewoon' kampioen van Italië werd en Pirlo de Italiaanse Super Cup en de Coppa Italia won. Nu Juve door het verliezen van de bekerfinale een seizoen voor het eerst sinds 2011 zonder prijs eindigt, wijst alles er volgens Italiaanse media op dat Allegri - in zijn eerste termijn vijf keer op rij kampioen - wel mag aanblijven.

Dat neemt niet weg dat het intern flink heeft gedonderd. La Gazetta dello Sport pakt vrijdag uit met een verhaal dat vice-voorzitter Pavel Nedved direct na de nederlaag tegen Inter - Ivan Perisic maakte in de verlenging het verschil voor de kampioen met twee goals - de confrontatie heeft gezocht met Allegri. De Tsjechische oud-speler zou de Italiaanse coach, van wie hij toch al niet zo kapot is, flink de waarheid hebben verteld.

De covers van La Gazetta dello Sport - 'Max verdeelt Juve' - en Tuttosport - 'Allegri, verandering; Pogba, daar is hij weer'.
De covers van La Gazetta dello Sport - 'Max verdeelt Juve' - en Tuttosport - 'Allegri, verandering; Pogba, daar is hij weer'.

Desondanks is Juve niet ontevreden over de progressie die onder Allegri is geboekt. Hoewel de fans verdeeld zijn over zijn tactische keuzes, wordt er intern gesignaleerd dat de balans in de kleedkamer is teruggekeerd en is er het besef dat nog een keer van trainer wisselen niet goed zou zijn voor de continuïteit. Bovendien kwam er met Dusan Vlahovic pas in januari een echte opvolger voor Cristiano Ronaldo, wiens goals node werden gemist.

In plaats van de trainer de laan uit te sturen, wil Juventus de selectie onder handen nemen. Allereerst werkt De Oude Dame aan de terugkeer van Paul Pogba, zo maakt Tuttosport vrijdag nog maar eens duidelijk met een foto van de Manchester United-vedette op de voorpagina. Daarnaast is de club bezig met de komst van Ángel Di María, die net als de Franse middenvelder transfervrij is. Zij moeten voor een eerste kwaliteitsimpuls zorgen. En daar zal het ongetwijfeld niet bij blijven.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Meer Á. Di María
Meer over Á. Di María
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.