Zoektocht naar Atsu na negen dagen nog steeds gaande

Reacties

Christian Atsu is negen dagen na de afschuwelijke aardbevingen in Turkije en Syrië nog altijd niet terecht. Zijn zaakwaarnemer deelt nu een update dat er nog steeds wordt gezocht naar de buitenspeler.

Zoektocht naar Atsu na negen dagen nog steeds gaande
© Pro Shots

'Het is nu negen dagen na de aardbeving en we hebben Christian nog steeds niet gevonden. Ik ben op de plek van de aardbeving in Hatay, met zijn familie. De beelden hier zijn onvoorstelbaar, onze harten zijn gebroken denkende aan alle betrokkenen. We hebben de exacte locatie van zijn kamer gevonden, en twee paar van zijn schoenen', meldt Nana Sechere op Twitter.

Sechere heeft nog meer informatie. 'We hebben gisteren bevestiging ontvangen dat thermische beelden tekenen vertonen van tot vijf levens, maar mij wordt ook verteld dat de enige echte bevestiging van leven volgt via zicht, geur en geluid. We hebben Christian nog niet gevonden. Dit is een moeilijke situatie en we zijn alle Turkse en buitenlandse hulptroepen, lokale burgers en vrijwilligers extreem dankbaar voor hun werk.'

Niet iedereen is even behulpzaam, volgens Sechere laat de steun van Atsu's club Hatayspor te wensen over. 'Het is jammer dat de club niet naast ons staat om Christian te zoeken. Hun positie en invloed, samen met hun kennis van het gebied, zouden extreem behulpzaam zijn. We sporen de president van de club, en de burgemeester Lütfü Savas, aan om extra materialen te bieden om de reddingsoperatie te versnellen.'

Atsu, die in het seizoen 2013/14 op huurbasis het geel-zwart van Vitesse droeg, tekende in september 2022 bij Hatayspor. De stad waar die club gevestigd is, Antakya, werd zwaar getroffen door de aardbeving. Volgens lokale berichtgeving zijn in sommige delen van de stad zowat alle huizen verwoest. In totaal zijn er in Turkije en Syrië inmiddels meer dan 37.000 overledenen te betreuren als gevolg van de aardbevingen, een aantal dat nog altijd in hoog tempo oploopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.