Zoektocht Feyenoord naar investeerder neemt serieuze vormen aan

Reacties

Feyenoord gaat serieus kijken naar de optie om een externe investeerder aan te trekken. De Rotterdammers hebben daartoe investeringsbank Lazard in de arm genomen om de zoektocht naar een mogelijke financiële injectie van buitenaf te begeleiden voor te bereiden.

Zoektocht Feyenoord naar investeerder neemt serieuze vormen aan
© Pro Shots

'Feyenoord heeft de ambitie om structureel mee te doen om de prijzen en de club naar een hoger sportief niveau te brengen, zowel nationaal als internationaal. Het externe kapitaal is nodig om deze ambitie te realiseren en zal aangewend worden om verder te investeren in de selectie, het scoutingsapparaat en de jeugdopleiding', klinkt het in een statement.

'De beoogde kapitaalinjectie staat in principe los van de lopende gesprekken rondom het nieuwe stadion, maar potentiële investeerders zal wel de mogelijkheid geboden worden om via de club ook in het nieuwe stadion te investeren', vervolgt Feyenoord, dat de stap heeft genomen na zorgvuldig overleg met de directie, de rvc en de huidige aandeelhouders.

Dat Feyenoord nu de volgende stap zet in de zoektocht naar een investeerder, is geen garantie dat er ook een transactie zal plaatsvinden. 'Wat vaststaat is dat de onafhankelijkheid en het unieke karakter van Feyenoord behouden zullen blijven. Verdere mededelingen zullen worden gedaan als daar aanleiding toe is', aldus de Rotterdammers.

Eerder deze week stond VI al stil bij de komst van een externe investeerder bij Feyenoord.

'Er lopen bij Feyenoord weer gesprekken met investeerders'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.