Zo ziet de weg naar de finale eruit voor de Oranje Leeuwinnen

Reacties

Alle deelnemers aan de knock-outfase van het WK voor vrouwen in Frankrijk zijn bekend. De Oranje Leeuwinnen nemen het dinsdag 25 juni (21.00 uur) op tegen Japan. Maar tegen wie spelen ze als er gewonnen wordt in die achtste finale? VI zet de weg naar de finale in Lyon voor u op een rijtje.

Zo ziet de weg naar de finale eruit voor de Oranje Leeuwinnen

Voor zover je in een knock-outfase van een WK kan spreken van een gunstige of ongunstige loting zitten de Oranje Leeuwinnen in het gunstige gedeelte van de knock-outfase. Met Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk en Australië zitten namelijk vier van de bovenste zes ploegen op de wereldranglijst in de ene helft van de achtste finales. Duitsland en Canada, de nummers twee en vijf van de wereldranglijst, zit samen met Nederland in de andere helft. Nederland kan Duitsland en Canada echter pas in de halve finales treffen.

Nederland verloor vier jaar geleden nog van Japan in de achtste finales van het WK, maar Oranje is vol vertrouwen dat de nummer zeven van de wereldranglijst ditmaal wél verslagen wordt. Als dat zo is, plaatst Oranje zich voor het eerst in de historie voor de kwartfinales van het WK. In dat geval wacht op zaterdag 29 juni (15.00 uur) in Valenciennes de winnaar van het duel tussen Italië en China, respectievelijk de nummers vijftien en zestien van de FIFA-ranking.

Als de formatie van bondscoach Sarina Wiegman de kwartfinale in het Stade du Hainaut weet te winnen, wacht op woensdag 3 juli (21.00 uur) de halve finale in het Stade de Lyon. Daar komt Nederland dus mogelijk Duitsland of Canada tegen. Die landen spelen tegen elkaar in de kwartfinales, mits er in de achtste finales wordt afgerekend met Nigeria (de tegenstander van Duitsland) en Zweden (de tegenstander van Canada).

Als ook dát lukt, wacht op zondag 7 juli (17.00) het ultieme toetje in wederom het Stade de Lyon, waar de finale gespeeld wordt. Noorwegen, Australië, Engeland, Kameroen, Frankrijk, Brazilië, Spanje én de Verenigde Staten hopen dan allemaal die andere finaleplek in te nemen. Voor de verliezers van de halve finales wacht op zaterdag 6 juli in het Stade de Nice de strijd om het brons (17.00 uur).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI's Iwan van Duren schat de kansen van Oranje hoog in tegen Japan.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.