Zo wil Leipzig smaakmaker Simons behouden: 'Hij is het complete plaatje'

Reacties

Xavi Simons is in zijn eerste weken bij RB Leipzig uitgegroeid tot een regelrechte Bundesliga-sensatie. Technisch directeur Max Eberl heeft goede hoop dat hij de Oranje-international kan overtuigen van een langer verblijf.

Zo wil Leipzig smaakmaker Simons behouden: 'Hij is het complete plaatje'
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
0 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Simons werd na zijn terugkeer van PSV naar Paris Saint-Germain verhuurd aan Leipzig en is met drie goals en vier assists uit de startblokken geschoten in de Duitse competitie. Trainer Marco Rose liet vorige week al weten de twintigjarige aanvaller graag langer te behouden, maar de vraag is wat de mogelijkheden daarvoor zijn. Eberl heeft echter goede hoop.

'Ik denk dat hij een emotionele band met RB Leipzig aan het opbouwen is', vertelt de technisch directeur van Leipzig in gesprek met Kicker. 'Hij identificeert zich met ons, met het team en met de club. We proberen ervoor te zorgen dat hij langer bij ons blijft dan de zomer van 2024.' Op dit moment loopt de huurovereenkomst met PSG dan nog af.

Eberl was afgelopen zomer ook al de man die Simons overtuigde om naar Leipzig te komen. De oud-speler van Borussia Mönchengladbach ziet dat de voormalig PSV'er goed bij de huisstijl van Red Bull past. 'Hij is heel actief en bereidwillig, heeft veel loopvermogen en spelintelligentie. Met zijn totaalplaatje past hij heel goed bij RB Leipzig', aldus de vijftigjarige directeur.

Mwene
Ook Phillipp Mwene, die vorig jaar met Simons samenspeelde bij PSV, ziet dat zijn voormalige ploeggenoot goed tot zijn recht komt in de Bundesliga. 'Xavi is een geweldige voetballer die ondanks zijn rol als aanvaller niet te beroerd is om terug te sprinten en een duel aan te gaan', aldus de Oostenrijkse back, die dit seizoen weer uitkomt voor FSV Mainz 05.

Zo is duidelijk dat Simons weinig moeite heeft om zich als (gedeeld) topscorer van de Eredivisie aan te passen aan het hogere niveau in de Bundesliga. Zaterdag hielp de voormalig jeugdspeler van Barcelona Timo Werner aan zijn eerste Bundesliga-goal sinds 15 april, al kreeg hij officieel geen assist op zijn naam. Door die treffer won Leipzig voor de vijfde keer op rij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
5
Borussia Dortmund
34
18
9
7
68-43
+25
63
6
Eintracht Frankfurt
34
11
14
9
51-50
+1
47
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.