Zo viert Erik ten Hag het bereiken van de FA Cup-finale

Reacties

De opluchting is groot bij Erik ten Hag na het verslaan van Brighton & Hove Albion in de halve finale van het FA Cup-toernooi. Voor de Manchester United-manager lonkt een tweede prijs aan het einde van zijn debuutseizoen in Engeland.

Zo viert Erik ten Hag het bereiken van de FA Cup-finale
© @EmiratesFACup
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
ns
0 - 0
Manchester United
Manchester United

De vreugde was direct na de ontknoping groot bij de spelers en stafleden van United, dat op 3 juni in de finale van het bekertoernooi Manchester City treft. Ten Hag keek in een eerste reactie bij de BBC nog niet zo ver vooruit. Wél kwam hij terug op het belabberde optreden van zijn team afgelopen donderdag in de kwartfinale van de Europa League tegen Sevilla, dat met 3-0 won. 'Donderdag zag ik een team dat ik niet herkende', zei Ten Hag. 'Maar vandaag waren we onszelf weer. Ik zag weer verbetenheid. We hebben voor iedere meter gestreden en zijn ieder duel aangegaan.'

De trainer was trots op zijn spelers en in het bijzonder op David de Gea. De Spaanse doelman herstelde zich van een offday in Sevilla door op Wembley de nul te houden. Ten Hag: 'Ik ben erg onder de indruk van hem. Hij maakte een paar briljante reddingen. Het deed pijn dat hij die fouten maakte donderdag. Fouten van een keeper worden nu eenmaal vaak afgestraft, maar we hebben hem ook in de steek gelaten. Er werd niet gevochten voor hem, om weer terug in de wedstrijd te komen. Vandaag hebben we ons echter hersteld.'

Lindelöf
Ten Hag kampte voor het duel met Brighton met flink wat personele problemen. Zo kon hij door blessures geen beroep doen op Raphaël Varane en Lisandro Martínez, die normaal het vaste duo centraal achterin vormen. Harry Maguire ontbrak ook. Ten Hag loste de problemen op door Luke Shaw aan de zijde van Victor Lindelöf te laten spelen. 'Ze deden het geweldig en de samenwerking met Casemiro verliep ook goed', aldus de manager, die Lindelöf de beslissende strafschop zag nemen. 'Hij is koelbloedig, ook als het gaat om strafschoppen', zei de Nederlander, wiens reactie na het rake schot van Lindelöf prachtig in beeld werd gebracht (zie hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.