Zo kunnen de Oranje Vrouwen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen

Reacties

De Oranje Leeuwinnen verloren afgelopen vrijdag nog van Spanje in de halve finale van de Nations League Final Four. Het toernooi winnen zit er voor de Nederlandse vrouwen niet meer in, maar er is nog altijd een kans om een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen bij een positief resultaat tegen Duitsland.

Zo kunnen de Oranje Vrouwen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Spanje was afgelopen vrijdag met 3-0 te sterk voor de Oranje Leeuwinnen. Gelukkig voor Nederland is de hoop op de Spelen nog niet vervlogen en dat komt door het resultaat van Frankrijk. De twee Nations League-finalisten hebben sowieso een Olympisch ticket bemachtigd en daar zijn de Fransen er één van.

Gelukkig voor de Oranje Leeuwinnen worden de Olympische Spelen in Frankrijk gehouden. Het betekent dat de Fransen gastland zijn en sowieso zijn geplaatst voor het toernooi. Het opnieuw verdiende ticket van Frankrijk wordt dus doorgeschoven naar de winnaar van de troostfinale. Mochten de Oranje Leeuwinnen met Duitsland afrekenen, dan plaatsen ze zich dus alsnog voor het mondiale sportevenement.

Het duel tussen de Oranje Leeuwinnen en Duitsland begint om 20.45 in het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen. Winnen van de Duitsers kan wel eens een lastig verhaal worden. Van de laatste zes wedstrijden verloor Duitsland er slechts één en dat was die van afgelopen vrijdag tegen Frankrijk (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Meer UEFA Women's Nations League
Meer over UEFA Women's Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.