Zlatan trekt fel van leer tegen play-offs in MLS: 'Systeem is shit'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is niet bepaald gecharmeerd van het systeem van play-offs in de Major League Soccer. De smaakmaker van Los Angeles Galaxy vindt dat spelers zo een verkeerde instelling krijgen.

Zlatan trekt fel van leer tegen play-offs in MLS: 'Systeem is shit'

'Ik denk dat het model shit is', zo maakt de 37-jarige Zweed in gesprek met onder meer ESPN van zijn hart geen moordkuil. 'Hoe kunnen spelers een goede mentaliteit krijgen als je alleen maar de play-offs hoeft te bereiken?'

De topzeven van zowel de Eastern als de Western Conference mag in het najaar strijden om de landstitel. In theorie kan een club die in de reguliere competitie in de middenmoot eindigt, beslag leggen op het kampioenschap.

'Je hoeft slechts de play-offs te winnen, dan ben je er al. Overal telt het resultaat in elke wedstrijd, maar hier ben je al kampioen als je als nummer zeven de play-offs tot een goed einde brengt. Met dit systeem krijg je nooit de mentaliteit die nodig is. Naar mijn mening moet je 24 uur per dag op je tenen lopen, dat lukt op deze manier nooit.'

Saillant genoeg liep LA Galaxy vorig jaar deelname aan de play-offs mis. Dit seizoen liggen Ibrahimovic en de zijnen wel op koers met een vijfde plaats in de Western Conference.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.