Zlatan steunt Benzema, Rivaldo hekelt huilende Brazilianen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan steunt Benzema, Rivaldo hekelt huilende Brazilianen

'Ik vind het ronduit belachelijk dat Benzema niet op het WK is'
• Wat is de overeenkomst tussen Zlatan Ibrahimovic en Karim Benzema? Ze ontbreken allebei op het WK. De Zweedse vedette is gestopt als international, terwijl de Franse goalgetter door zijn ruzies met bondscoach Didier Deschamps niet is geselecteerd. Daar begrijpt Ibracadabra geen snars van. 'Iedere coach die besluit dat Benzema niet goed genoeg is, verdient het niet om bondscoach van Frankrijk te zijn. Als je wilt winnen, dan selecteer je winnaars. En Benzema is een winnaar.'

• Verschillende media (oh ja, én de FIFA zelf...) meldden de afgelopen dagen dat Cristiano Ronaldo iets unieks heeft gepresteerd door in acht (!) eindtoernooien op rij te scoren. En dat was tegen het zere been van Asamoah Gyan. De Ghanese vedette flikte dat kunstje zelfs negen keer, maar heeft het gevoel dat hij van de voetbalwereld niet de credits krijgt die hij verdient. Bij dezen, Asamoah!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Huilen tijdens het volkslied is een teken van zwakte'
• De Brazilianen (die zondagavond aan hun WK beginnen) staan erom bekend nogal emotioneel te kunnen worden bij het volkslied. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de beelden van mannen als David Luiz en Neymar in tranen, vlak voor de wedstrijden op het WK 2014 in eigen land? Wat Rivaldo betreft is het nu afgelopen met dat emotionele gedoe. 'Je moet rustig zijn en met plezier voetballen, niet gaan huilen. Dat helpt toch niet.'

'Ik heb gestuurd dat hij tijdens de eerste training zijn scheenbeschermers maar moet aandoen'
Lars Veldwijk heeft getekend bij Sparta, wat de spits met ingang van komend seizoen een collega maakt van verdediger Mark Veenhoven. Niet het belangrijkste nieuws, ware het niet dat de twee een verleden hebben. Afgelopen seizoen speelde Veldwijk met FC Groningen op Het Kasteel, toen jongeling Veenhoven hem met een keiharde overtreding onderuit schopte en rood kreeg. 'Ik ben toegevoegd aan de WhatsApp-groep van Sparta en de groepsafbeelding was die overtreding', legt Veldwijk een onvervalst staaltje voetbalhumor uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.