Zlatan: 'Schorsing een farce en schande voor het voetbal'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft op voor hem typerende wijze gereageerd op de schorsing van vier duels die de Franse bond hem oplegde voor enkele beledigende uitspraken aan het adres van Frankrijk. 'Een farce', noemt de sterspeler van Paris Saint-Germain de sanctie, waardoor hij pas op 9 mei weer in actie kan komen in de Ligue 1.

Zlatan: 'Schorsing een farce en schande voor het voetbal'

'Ze hadden me beter tot het einde van het seizoen kunnen schorsen, dan had ik tenminste nog op vakantie gekund', reageerde Ibrahimovic in zijn eigen app Zlatan Unplugged. 'Heel de situatie is een grote farce geworden, het is belachelijk en onprofessioneel. Het is een schande voor het voetbal', aldus de 33-jarige Zweed.

Ibrahimovic trok half maart na afloop van het duel met Girondins Bordeaux (3-2 verlies) fel van leer. 'In de vijftien jaar dat ik voetbal heb ik nog nooit zo'n slechte scheids gezien. Dit schijtland verdient geen club als Paris Saint-Germain in zijn competitie', zei hij voor de camera's van Canal+, dat de rest van het seizoen door PSG wordt geweerd uit het Parc des Princes.

De lange straf heeft in ieder geval nog één pluspuntje, zo stelt Ibrahimovic nu vol ironie. 'Het bewijst in ieder geval dat ik het heb gezegd…' Desondanks vindt de ex-Ajacied het geen reden voor een straf. 'Mijn woorden waren niet gericht aan de scheidsrechter, het was gewoon een normaal gesprek. Als mijn uitspraken waren gericht aan de arbiter, had ik meteen mijn excuses aangeboden.'

Finale
Ibrahimovic mag zaterdag in de finale om de Coupe de la Ligue tegen SC Bastia nog wel meespelen. Voor de Champions League-confrontatie van woensdag tegen Barcelona is hij eveneens geschorst. Edinson Cavani en Lucas Moura kunnen dan wel meespelen. De twee aanvallers zijn hersteld van hun blessures en zitten tegen Bastia weer bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.