Zlatan mist PSG-salaris, Klopp wil fitte Mama

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan mist PSG-salaris, Klopp wil fitte Mama

Zlatan Ibrahimovic is een goudeerlijk man. Wat de sterspeler van Manchester United het meeste mist aan zijn ex-club Paris Saint-Germain? 'Mijn laatste salaris bij PSG', antwoordt hij.

'Hij hoeft mijn vertrouwen niet terug te winnen. Nu gaat het erom dat Mama weer fit wordt, wat hij niet is na zo'n lange tijd afwezigheid door blessure en schorsing. We zullen zien wat er gaat gebeuren.'
• Liverpool-manager Jürgen Klopp blijft geloof houden in verdediger Mamadou Sakho, die in april werd geschorst toen hij positief op doping testte. In de voorbereiding kwam de later vrijgesproken 26-jarige Fransman ook nog eens drie keer te laat op de training. Klopp vindt wel dat Sakho, die door zijn wangedrag werd weggestuurd van het trainingskamp in de Verenigde Staten, aan zichzelf moet werken om weer fit te worden. (BBC)

• Bayern München-trainer Carlo Ancelotti heeft zijn spelers donderdag een extra dag gegeven om thuis te blijven. Bayern reist vrijdag af naar Gelsenkirchen en neemt het daar in de avond op tegen Schalke 04. De Italiaanse coach waarschuwde zijn spelers echter wel dat ze niet te laat naar bed moeten gaan. 'Ik wil niet dat de spelers te veel op de playstation spelen', aldus Ancelotti op de persconferentie.

Sergio Ramos viert dat hij elf jaar in dienst is bij Real Madrid. De ervaren verdediger kwam in 2005 over van Sevilla en speelde sindsdien 481 officiële duels voor Real. 59 keer was hij trefzeker. De 138-voudig international van Spanje won twee keer de Champions League met De Koninklijke (2014 en 2016).

• 'Hij was bevooroordeeld. Hij hield me een paar dagen buiten de training en gaf geen goede verklaring voor zijn keuzes. Ik moest wel concluderen dat hij het niet op mij had. Misschien omdat ik Turks ben.'
• Besiktas-linksback Caner Erkin deelt nog even een sneer uit naar zijn oude trainer Frank de Boer van Internazionale. De 27-jarige Turk kreeg weinig vertrouwen van de nieuwe coach, die Roberto Mancini in augustus opvolgde, en trok onlangs naar Besiktas. Mancini haalde hem deze zomer nog transfervrij op bij Fenerbahçe. (Cumhuriyet)

• De vrouwelijke scheidsrechter Marta Galego staakte een duel in Spanje tussen UE Valls en Cambrils Unió omdat een toeschouwer naar haar riep dat ze beter kon gaan afwassen. Daar was Galego niet van gediend. Ze legde de wedstrijd een paar minuten stil tot de man het stadion uit was gezet. De scheidsrechter kreeg applaus van de rest van het publiek.

'Ik heb zijn shirt en daar ben ik trots op. De club zal bepalen wat ze met zijn nummer 10 doen, maar ik zou het nooit meer aan iemand geven.'
• Als het aan Antonio Di Natale ligt, krijgt geen enkele AS Roma-speler het rugnummer 10 als Francesco Totti stopt met voetballen. De Italiaanse aanvaller droeg het nummer zelf twaalf jaar bij Udinese. Hij zit nu zonder club. (La Gazzetta dello Sport)

• Een prachtig gebaar van de supporters van ADO Den Haag voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord:

'Ik ben vergelijkbaar met Messi en Ronaldo. Ik heb dezelfde kwaliteiten. Ik hoef voor niemand onder te doen.'
Alexis Sánchez vindt dat hij bij de beste speler ter wereld hoort. 'Ik heb een niveau bereikt waarop ik met de allerbeste spelers kan wedijveren', aldus de Chileense aanvaller van Arsenal. (Sport)

David Luiz liet direct zien wat hij kan bij zijn terugkeer op het trainingsveld bij Chelsea.

Asamoah Gyan zou de nieuwe spits worden van het Reading van Jaap Stam, maar de Ghanese spits kwam niet door de medische keuring. De dertigjarige aanvaller zou overkomen van het Chinese Shanghai SIPG. 'Hij was er slecht aan toe', zegt Stam tegen de BBC. 'De keuring was belangrijk omdat hij in het verleden vaak geblesseerd is geweest en hij in China niet veel heeft gespeeld.'

'Het klinkt misschien bizar, maar ik heb een man uit het circus langs laten komen om de jongens te vertellen hoe ze met circustrucjes hun beweeglijkheid konden verbeteren.'
• Bij Manchester United hebben ze een wel heel opmerkelijke manier om jeugdspelers te helpen met hun ontwikkeling. Dat onthulde oud-speler Nicky Butt, tegenwoordig hoofd opleiding. 'Ik zag jongens die niet wisten hoe ze moesten vallen en rollen. Je moest eens zien hoeveel schouder- en armblessures ze opliepen. Ik ben zelf misschien wel vijftien keer uit een boom gevallen, maar raakte nooit gewond. Maar ik denk niet dat mijn zoon ooit in een boom is geklommen.' (The Times)

• De Eredivisie bestaat zestig jaar. De KNVB propte de hoogtepunten in de onderstaande video.

• Wij vragen ons af wat Lionel Messi zijn hond allemaal voert...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.