Zlatan kaapt Amerikaanse award weg voor neus Rooney

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is uitgeroepen tot 'beste nieuwkomer' in de Major League Soccer. De Zweedse supervedette van Los Angeles Galaxy troeft daarmee zijn ex-ploeggenoot Wayne Rooney af, de Engelsman werd tweede.

Zlatan kaapt Amerikaanse award weg voor neus Rooney

Ibracadabra belandde in maart van dit jaar in de Verenigde Staten, nadat zijn contract bij Manchester United werd ontbonden. Met de sterrenformatie uit Los Angeles liep hij uiteindelijk de play-offs mis, maar met 22 goals en tien assists kan hij terugkijken op een goed seizoen. De spits zou zelfs in de belangstelling staan van clubs als AC Milan en Real Madrid, die de Scandinaviër in de winterstop transfervrij terug willen halen naar Europa.

Achter de Zweed eindigde Rooney dus als tweede. Na jaren bij Everton, Manchester United (waar hij even samenspeelde met Ibrahimovic) en wederom Everton, trok ook hij deze zomer naar de MLS. Toen Rooney neerstreek bij DC United stond de club er zeer slecht voor. Mede door twaalf goals en zeven assists van Rooney plaatste de club zich alsnog voor de play-offs. Daarin ging het echter al in de eerste ronde mis tegen Columbus Crew.

Zlatan ging er dus met de award vandoor. De Zweed kreeg ruim 36 procent van de stemmen, de Brit ontving iets meer dan 32 procent. Drie groepen mochten overigens hun stem uitbrengen: stafleden, vertegenwoordigers van de media en spelers. Bij die laatste twee groepen was Ibrahimovic favoriet, Rooney werd door de stafleden gekozen tot beste nieuweling. Carlos Vela (Los Angeles FC, voorheen onder meer Arsenal en Real Sociedad) werd derde.

Ibrahimovic en Rooney werden eerder ook al opgenomen in het Team van het Jaar in de Major League Soccer. Overigens maakt Zlatan kans op nóg een prijs: zijn wereldgoal tegen Toronto (de vijfhonderdste uit zijn loopbaan) is genomineerd voor de prijs van mooiste goal van het MLS-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.