Rooney en Zlatan beloond voor sterk seizoen in Amerika

Reacties

Zlatan Ibrahimovic en Wayne Rooney zijn opgenomen in het Team van het Jaar in de Major League Soccer. De twee spitsen kenden een weergaloos seizoen in de Amerikaanse competitie.

Rooney en Zlatan beloond voor sterk seizoen in Amerika

Toen Rooney neerstreek bij DC United stond de club er zeer slecht voor. Mede door twaalf goals en zeven assists van de ex-speler van Everton en Manchester United plaatste de club zich alsnog voor de play-offs. Daarin ging het echter al in de eerste ronde mis tegen Columbus Crew.

Zlatan zette de MLS op zijn kop met weergaloze doelpunten en zijn mediaoptredens. De Zweed werd direct een geliefd gezicht op de Amerikaanse televisie en kon niet ontbreken in het Elftal van het Jaar. Zlatan werd pas de derde speler in de MLS-historie die in één seizoen meer dan twintig keer wist te scoren en meer dan tien assists afleverde.

Met LA Galaxy plaatste Zlatan zich niet voor de play-offs, maar met 22 goals en tien assists kan hij terugkijken op een goed seizoen. De spits zou zelfs in de belangstelling staan van clubs als AC Milan en Real Madrid, die de Scandinaviër in de winterstop transfervrij terug willen halen naar Europa.

Het volledige Team van het Jaar:

Zack Steffen (Columbus Crew); Chad Marshall (Seattle Sounders), Aaron Long, Kemar Lawrence (beiden New York RB); Carlos Vela (Los Angeles FC), Ignacio Piatti (Montréal Impact), Miguel Almirón (Atlanta United FC), Luciano Acosta (DC United); Wayne Rooney (DC United), Josef Martínez (Atlanta United FC), Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.