Ziyech ziet worstelend Chelsea cruciale zege boeken

Reacties

Chelsea heeft dinsdag drie belangrijke punten gepakt in de strijd om een Champions League-ticket. Het ging The Blues allerminst makkelijk af tegen degradant Norwich City.

Ziyech ziet worstelend Chelsea cruciale zege boeken
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 0
Norwich City
Norwich City

De uitspraak van het CAS – dat oordeelde dat de schorsing van Manchester City moest worden teruggedraaid – vergrootte de druk op Chelsea om te presteren. The Blues strijden met name met Leicester City en Manchester United om twee Champions League-tickets, waarbij de verschillen tussen de drie gegadigden marginaal zijn.

Chelsea, dat in het resterende programma ook Liverpool nog treft, legde de druk bij de achtervolgers. De ploeg van manager Frank Lampard had wel moeite om het verschil te maken tegen het al gedegradeerde Norwich City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onder toeziend oog van de pas volgend seizoen speelgerechtigde Hakim Ziyech – die voor het eerst als Chelsea-speler plaatsnam op Stamford Bridge – was het een worsteling die Chelsea liet zien. Pas in de extra tijd van de eerste helft werd de ban gebroken. Op aangeven van Christian Pulisic liet Oliver Giroud met het hoofd doelman Tim Krul kansloos.

De treffer bleek na rust allerminst een verlossing. Chelsea bleef ook met de steun van de voorsprong volharden in een spel dat weinig dreiging met zich meebracht. De angst voor een tegentreffer won het van de durf om te jagen op een tweede treffer. Norwich City slaagde er niet in de avond voor Ziyech te verpesten. 

Door de overwinning verstevigde Chelsea wel de derde plaats in de Premier League, waar Leicester City en Manchester United donderdag de achterstand kunnen terugbrengen tot één punt.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.