Ziyech: 'Nu ligt het helemaal open'

Reacties

Ajax heeft donderdag de achterstand op PSV verder teruggebracht. Volgens middenvelder Hakim Ziyech is de 'ideale gelegenheid' gepakt.

Ziyech: 'Nu ligt het helemaal open'

Ziyech tekende tegen Excelsior (3-1) diep in de tweede helft voor de bevrijdende derde Amsterdamse treffer. 'Dat werd ook wel weer eens tijd. Het heeft lang genoeg geduurd. Ik had de laatste tijd meer assists dan goals. Ik ben blij dat ik eindelijk weer eens heb gescoord', zei de middenvélder tegen FOX Sports.

'Je weet dat de concurrentie punten heeft laten liggen. De was de ideale gelegenheid om in te lopen. Na zondag lag het al open, maar nu ligt het helemaal open', verwees Ziyech naar de verder teruggebrachte achterstand op koploper PSV.

De Marokkaanse middenvelder heeft vertrouwen in de titelstrijd. 'Ik vind dat wij de grootste favoriet zouden moeten zijn voor de titel. We staan nog vijf punten achter en hebben het niet in eigen handen. Er is nog werk te verzetten. Maar we hebben voetballend de beste ploeg, als we alles geconcentreerd en als team doen.'

Voor Ziyech kwam met zijn benutte vrije trap ook een einde aan de lange zoektocht. Voor het eerst in vijftig pogingen schoot hij weer eens raak. 

'De ondergrens bij Ajax wordt steeds beter bewaakt'
'Keizer puzzelt nu bij Ajax met wel heel weinig stukjes'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.