Ziyech niet onder de indruk van Rode Duivels: 'Kroatië was veel sterker'

Reacties

Hakim Ziyech schat de kansen van België om de groepsfase te overleven niet hoog in na de zege van de Marokkanen op de Rode Duivels. De voormalig Ajacied is veel meer onder de indruk van groepsgenoot Kroatië. Bondscoach Walid Regragui van Marokko prees Sofyan Amrabat na de overwinning op België.

Ziyech niet onder de indruk van Rode Duivels: 'Kroatië was veel sterker'
© Pro Shots
België
België
0 - 2
Marokko
Marokko

Ziyech zag zelf een goal worden afgekeurd, maar onderscheidde zich later onder andere met een assist bij de 2-0 van Zakaria Aboukhlal. De voormalig Ajacied zag België met zichzelf worstelen. 'We wachtten geduldig totdat zij een fout maakten en scoorden vervolgens op de juiste momenten', aldus Ziyech, die Kroatië op dit moment in Groep D hoger inschat dan België.

'Onze eerste wedstrijd tegen Kroatië was moeilijker. Kroatië was veel sterker, we hadden moeite om hen onder druk te zetten. Tegen de Belgen ging dat veel beter, ook doordat zij veel fouten maakten. Onze supporters gaven ons vleugels en duwden ons naar de zege', vertelde Ziyech, die donderdagmiddag met Marokko in de laatste groepswedstrijd tegen Canada kwalificatie voor de achtste finales kan afdwingen. Kroatië speelt dan tegen België.

Uitblinker Amrabat
In Marokkaanse media worden de Leeuwen van de Atlas geprezen: 'Grandioos', schrijft het dagblad La Nouvelle Tribune en L'Opinion bericht over 'de wraak van het WK in 1994', toen België (samen met Oranje) in de groep ten koste van Marokko doorging naar de achtste finales. Le Matin zag hoe de Marokkaanse bondscoach Regragui collega Roberto Martínez tactisch aftroefde: 'Hij gooide de kaarten van Martínez door elkaar.'

Regragui was na de zege lovend over een van de uitblinkers Amrabat. 'Geloof me, Amrabat is een speler van wereldklasse. Hij is een sleutelspeler in mijn plannen. Ik verwacht dat hij na het WK naar een grote Europese club verhuist', verklaarde de bondscoach, sinds augustus aan het roer bij de nationale ploeg van Marokko. Amrabat, ex-speler van onder andere FC Utrecht en Feyenoord, heeft bij Fiorentina nog een contract tot medio 2024.

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.