Ziyech leidt Marokko ruim langs Canada

Marokko heeft op overtuigende wijze Canada verslagen: 4-0. Hakim Ziyech was de grote uitblinker tijdens de vriendschappelijke interland.

Ziyech, die afgelopen zomer FC Twente voor Ajax verruilde, nam twee van de vier doelpunten voor zijn rekening. Nadat Mehdi Carcela in de twaalfde minuut de score had geopend, zorgde Ziyech in de 65ste minuut op fraaie wijze voor de 2-0. De spelmaker stiftte een penalty à la Panenka binnen.

Negen minuten later kreeg Marokko opnieuw een strafschop en weer ging Ziyech achter de bal staan. Hij maakte zijn vijfde doelpunt in negen interlands en werd kort daarna beloond met een applauswissel. Het werd daarna zelfs nog 4-0 voor Marokko via Rachid Alioui.

Naast Ziyech blonk ook aanvoerder Karim El Ahmadi uit bij Marokko, dat zaterdag de WK-kwalificatiecampagne begon met een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Gabon. De ploeg van bondscoach Hervé Renard is verder met Ivoorkust en Mali ingedeeld in Groep C.