'Ziyech leek Tuchel te frustreren met wisselvallig optreden'

Thomas Tuchel was blij met het optreden van Chelsea in het League Cup-duel met Southampton, dat pas na penalty's werd verslagen. Hakim Ziyech was belangrijk door de aangever te zijn bij de enige treffer, maar kon verder niet imponeren.

Chelsea
Chelsea
ns
1 - 1
Southampton
Southampton

Althans, dat is wat de Engelse media concludeerden nadat de Londenaren na negentig minuten niet verder kwamen dan 1-1. Ziyech stelde Kai Havertz vlak voor rust in staat de score te openen met een op maat aangesneden corner, maar kwam verder weinig in het spel voor. Net als Ross Barkley imponeerde de Marokkaan, die nog kampt met de naweeën van een schouderblessure, niet op de posities achter de spitsen.

'Barkley oogde roestig en niet fit, terwijl Ziyechs wisselvallige optreden Tuchel leek te frustereren', schrijft The London Evening Standard in zijn wedstrijdverslag. 'Hij stond regelmatig te gebaren dat de Marokkaan andere posities moest innemen tijdens een wedstrijd die op en neer golfde en waarin het tempo hoog lag.'

Ook bij Football.London vragen ze zich af of Ziyech genoeg heeft gedaan om Tuchel te overtuigen. De ex-Ajacied krijgt een 6, samen met Barkley het laagste cijfer van alle Chelsea-spelers. 'Hij gaf de bal tijdens de eerste helft drie keer weg in een minuut tijd en kwam verder weinig in het spel voor. Hij toonde zijn kwaliteiten bij de corner waaruit Havertz vlak voor rust raak kopte, maar is het genoeg om zichzelf in de basis te spelen in de Premier League?'

Saúl
Die vraag beantwoordde Tuchel na afloop niet, al stelde hij in algemene zin wel dat spelers 'hun kans hadden gegrepen' in het League Cup-duel met Southampton. De Duitse manager was in het bijzonder te spreken over Saúl Ñiguez. De van Atlético Madrid overgekomen middenvelder kende een lastige start op Stamford Bridge, maar speelde dinsdagavond een goede wedstrijd op het middenveld.

'Het was een goede wedstrijd van hem, een enorme stap in de goede richting', zei Tuchel over het optreden van de Spanjaard. 'Ik ben blij. We dachten dat hij het na zeventig minuten misschien lastig zou krijgen met de intensiteit van de wedstrijd, maar hij werd beter en beter en kreeg kansen en schoot op doel. Toen besloten we om hem te laten staan. Het was een goede stap voor hem.'

Ook in algemene zin was Tuchel tevreden met het optreden van Chelsea, dat César Azpilicueta, Andreas Christensen en Ruben Loftus-Cheek een dag voor de wedstrijd geblesseerd zag afhaken. 'We wisten dat dit de eerste keer was dat we in deze samenstelling speelden en dat het lastig zou worden tegen een ploeg als Southampton die zoveel druk zet. Het was een leuke en lastige wedstrijd met goede optredens van beide teams.'