Ziyech doet van zich spreken op bijzondere avond Tannane

Reacties

Marokko heeft Senegal in een vriendschappelijke wedstrijd verslagen. Voor Oussama Tannane en Hakim Ziyech was het een mooie avond in Rabat.

Ziyech doet van zich spreken op bijzondere avond Tannane
© Pro Shots
Marokko
Marokko
3 - 1
Senegal
Senegal

De nationale ploeg van Marokko was Tannane niet vreemd, maar het was wel op een dag na precies drie jaar geleden dat hij voor het laatst een interland speelde. Vrijdag volgde dan eindelijk het vervolg op dat optreden met De Leeuwen van de Atlas tegen Zuid-Korea.

Tegen Senegal kreeg Tannane een basisplaats toebedeeld. Met de opgeleefde Vitesse-kracht in de gelederen nam Marokko na tien minuten de leiding. Op aangeven van Achraf Hakimi prikte Selim Amallah de bal in het Senegalese doel.

Een half uur voor tijd maakte Ziyech zijn opwachting op het moment dat Tannane het veld verliet. Voor de aanvallende middenvelder was het zijn eerste optreden sinds hij op 29 augustus bij zijn officieuze debuut voor Chelsea geblesseerd raakte. Hij was betrokken in de fraaie voorbereiding op de 2-0 van Youssef En Nesyri in de 71ste minuut. Met een vrije trap verzorgde Ziyech de assist voor de 3-0 van Youseff El Arabi. Ismaila Sarr redde in de slotfase met een benutte strafschop de Senegalese eer. 

Noussair Mazraoui, die met tegenzin door Ajax was afgestaan, kwam vrijdag niet in actie voor Marokko. Op 13 oktober is DR Congo de volgende sparringpartner voor De Leeuwen van de Atlas.

Eerder deze week stonden we stil bij Tannane en diens opleving.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.