Gemengde gevoelens bij Chelsea-debuut Ziyech

Chelsea heeft de zege in het eerste oefenduel op weg naar de start van de Premier League door de vingers zien glippen. Hakim Ziyech hield aan de ontmoeting met Brighton & Hove Albion (1-1) gemengde gevoelens over.

De remise was het resultaat van het debuut van Ziyech en Timo Werner. De twee zomeraankopen hadden minder dan vijf minuten nodig om zich te laten gelden. Met een schitterende pass vond Ziyech in het vijandelijke strafschopgebied Callum Hudson-Odoi, die de bal compleet verkeerd raakte met het hoofd en daarmee geluk bij een ongeluk Werner de uitgelezen kans bood de score te openen.

Voor Ziyech bleef zijn eerste optreden voor Chelsea beperkt tot 53 minuten. De gewezen Ajacied ging kort na rust aangeslagen naar de kant. Voor zijn wissel onderging hij op het veld een blessurebehandeling. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Brighton, waar Joël Veltman in de basis begon en in de rust werd gewisseld, kon lang geen antwoord formuleren op de treffer van Werner. In de 48ste minuut lieten The Seagulls een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen. Neal Maupay zag zijn inzet vanaf elf meter worden gekeerd door doelman Willy Caballero. In de laatste minuut had Pascal Gross meer succes met zijn strafschop: 1-1.

Chelsea liep zo op de valreep de zege mis in de try-out tegen Brighton, dat op 14 september ook de eerste tegenstander voor The Blues in het nieuwe seizoen. De vraag is of Ziyech dan van de partij kan zijn.