Zit Paul Pogba op de tribune tijdens Groningen - Sparta?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het zegeloze FC Groningen ontvangt zondag Sparta Rotterdam.

Zit Paul Pogba op de tribune tijdens Groningen - Sparta?
Speelronde: 5
Aftrap: zondag 11 september, 14.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Slechts één puntje – een 0-0 remise tegen PSV – hield FC Groningen over aan de eerste vier wedstrijden van dit seizoen. Promovendus Sparta Rotterdam doet het voorlopig uitstekend met zes punten.

• FC Groningen - Sparta Rotterdam is een affiche dat in Eredivisie-verband 28 keer eerder op het programma stond. De noorderlingen realiseerden twaalf zeges, terwijl Sparta tot zeven overwinningen kwam. Negen keer kende het duel geen winnaar.

• Dit kalenderjaar ging FC Groningen in het kader van de Eredivisie al zes keer onderuit in eigen huis. Dat is liefst twee keer vaker dan in de jaren 2014 en 2015 bij elkaar opgeteld.

• Een statistiek die meer belooft voor FC Groningen is dat de ploeg slechts één van de twintig Eredivisie-duels met promovendi verloor. Sparta kan in dat opzicht zijn borst natmaken.

• Trainer Ernest Faber van FC Groningen speelde in het seizoen 1991/92 voor Sparta, dat de verdediger huurde van PSV.

FC Groningen-trainer Ernest Faber heeft een Sparta-verleden.
FC Groningen-trainer Ernest Faber heeft een Sparta-verleden.

• Na vier speelronden voert Sparta het nevenklassement 'meeste overtredingen' aan. Tot 63 keer toe werd een speler van de Rotterdammers teruggefloten door de arbiter.

• Sparta-routinier Michel Breuer boekte in zijn loopbaan al twaalf Eredivisie-zeges op FC Groningen, minimaal twee meer dan op elke andere club.

• Allemaal leuk en aardig, maar dé vraag is natuurlijk of Paul Pogba naar Groningen is afgereisd om zijn broer Mathias mogelijk te zien debuteren voor Sparta. De superster van Manchester United kreeg een speciale uitnodiging van FC Groningen-directeur Hans Nijland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.